04.06.2011. / 16:25

Autor: Hina

Gates: Uspjeh jedina opcija u Afganistanu

Američki ministar obrane Robert Gates doputovao je u subotu u svoj posljednji posjet Afganistanu u funkciji šefa Pentagona, kazavši kako su Amerikanci umorni od rata, no istodobno istaknuvši kako je imperativ misije bio uspješno je realizirati, budući da bi rezultat neuspjeha bio puno skuplji.

Robert GatesRobert GatesAmerički ministar obrane Robert Gates doputovao je u subotu u svoj posljednji posjet Afganistanu u funkciji šefa Pentagona, kazavši kako su Amerikanci umorni od rata, no istodobno istaknuvši kako je imperativ misije bio uspješno je realizirati, budući da bi rezultat neuspjeha bio puno skuplji.

Gates, koji od kraja lipnja više neće obnašati dužnost američkog ministra obrane, na putovanju prema Afganistanu novinarima je rekao kako bi daljnji vojni pritisak na talibane mogao poboljšati perspektive za pregovore o političkom izmirenju. Istodobno je ostavio otvorenom mogućnost promjena u američkoj misiji.

"Ne možete zanemariti sve veću zabrinutost zbog rata, koja vlada u našoj zemlji i sve manju potporu koju dobiva Kongres. Dakle, smatram da će predsjednik sve ovo trebati staviti na vagu, a i mi koji ga savjetujemo morat ćemo dobro prosuditi stvari", rekao je Gates.

"Jednom kad krenete u nešto, morate znati da je uspjeh misije važniji od svega ostalog, jer bi najskuplji - bez sumnje bio njezin neuspjeh", rekao je Gates.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika