08.06.2011. / 09:28

Autor: Hina , Nacional.hr

Zajednička vojna vježba Rusije i NATO-a

U vježbi su sudjelovale ruske i poljske snage, a cijela se stvar odigrava u trenutku kada Rusija i NATO pokušavaju izgladiti razmirice oko planova Zapada glede uspostave europskog proturaketnog štita

IlustracijaIlustracijaRuske snage i snage NATO-a izvele su u utorak prvi dio zajedničke protuterorističke vježbe čiji je cilj pripremiti se za napad otetim zrakoplovom, kao što je to bio slučaj 11. rujna 2001. kada je uništen newyorški Svjetski trgovinski centar.

U vježbi su sudjelovale ruske i poljske snage, a cijela se stvar odigrava u trenutku kada Rusija i NATO pokušavaju izgladiti razmirice oko planova Zapada glede uspostave europskog proturaketnog štita.

"Organizirali smo ovu zajedničku vježbu imajući na umu zajedničke prijetnje koje dijele Rusija i NATO. U ovom slučaju se radi o vrsti terorizma koji je nastao u Afganistanu", rekao je Jurij Gorlač, dužnosnik odjela za europsku suradnju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Moskva redovito upozorava na nazočnost Al'Kaide na sjevernom Kavkazu.

Vježba pod nazivom "Operacija budno nebo 2011" traje do 9. lipnja.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 08.06.11. 11:55

Dobro je da surađuju.Treba to proširiti na sve sfere života.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika