11.06.2011. / 09:03

Autor: Hina

Tužiteljstvo traži da se Mladićevoj obrani zabrani objava informacija uz optužnicu

"Trebalo bi obrani zabraniti objavljivanje u javnosti elemenata koje bi joj predalo tužiteljstvo. Tužiteljstvo ne osigurava te elemente da bi oni bili preneseni javnosti ili medijima", stoji u podnesku čiju je kopiju dobio France presse

Ratko MladićRatko MladićTužiteljstvo Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslavijji (ICTY) od tribunala je zatražilo da obrani Ratka Mladića zabrani bilo kakvo javno objavljivanje ili objavu u novinama dokumenata i informacija sadržanih u optužnici, izvijestili su u petak sudski izvori.

"Trebalo bi obrani zabraniti objavljivanje u javnosti elemenata koje bi joj predalo tužiteljstvo. Tužiteljstvo ne osigurava te elemente da bi oni bili preneseni javnosti ili medijima", stoji u podnesku čiju je kopiju dobio France presse.

Prema pravilima ICTY optužba je dužna obrani predati popis svjedoka i dokaza koje namjerava izvoditi na suđenju i obratno.

Mladićev odvjetnik, kojega je imenovao ICTY, Aleksandar Aleksić je, u prijedlogu podnesenom sudu zatražio odgodu, kako bi se na spomenuti prijedlog odgovorilo "na način da se zaštite žrtve, svjedoci i materijalni dokazi".

Glasnogovornica ICTY-ja Nerma Jelačić u petak je izjavila kako se odluka trojice sudaca o spomenutom prijedlogu očekuje uskoro, ali, kako je kazala, nije joj poznat motiv podnošenja prijedloga.

Mladić, koji je optužen za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine počinjene tijekom rata u BiH (1992. - 1995.) uhićen je 26. svibnja u Srbiji nakon 16 godina skrivanja. U Haag je prebačen 31. svibnja a prvi se put pred sudom pojavio 3. lipnja. Idući puta pred sud bi trebao izaći 4. srpnja.

Vezane vijesti

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je u petak kako je u tijeku kazneni postupak protiv 13 osoba za koje se sumnja da su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika