11.06.2011. / 13:28

Autor: Hina

Nepoznata eksplozivna naprava eksplodirala u IKEA-i u Dresdenu

U trgovini švedskog lanca namještaja IKEA-i u Dresdenu u petak navečer dogodila se eksplozija u kojoj je lakše ozlijeđena jedna osoba, objavila je u subotu mjesna policija.

Jedna je osoba lakše ozlijeđenaJedna je osoba lakše ozlijeđenaU trgovini švedskog lanca namještaja IKEA-i u Dresdenu u petak navečer dogodila se eksplozija u kojoj je lakše ozlijeđena jedna osoba, objavila je u subotu mjesna policija.

Nekoliko eksplozivnih naprava eksplodiralo je potkraj svibnja u trgovinama IKEA-e u Belgiji, Nizozemskoj i Francuskoj. "Eksplodirala je naprava još nepoznate vrste i najmanje jedna osoba lakše je ozlijeđena, oštećen joj je bubnjić", rekao je glasnogovornik policije Thomas Geithner.

"Eksplozija se dogodila u odjelu s kuhinjama", dodao je, istaknuvši kako još ne može reći je li događaj povezan s eksplozijama koje su dogodile drugdje u Europi.

Niz eksplozija dogodio se 30. svibnja u trgovinama u belgijskom Gentu, nizozemskom Eindhovenu i u blizini Lillea. Svaki put eksplozije su bile male jačine i nisu uzrokovale štetu niti je bilo ozlijeđenih.

Uprava IKEA-e u Švedskoj objasnila je da su je uzrokovale pirotehničke naprave istaknuvši da nisu dobili nikakve prijetnje.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika