13.06.2011. / 16:09

Autor: Hina , Nacional.hr

Splitski SDP-ovci: 'Zadovoljni smo jer je gay pride uspio, a drugi će biti još bolji'

S izjavama splitskoga gradonačelnika SDP-ovci se nisu složili smatrajući kako je "na takav način dao potporu svima onima koji su se nasilno ponašali, a nije istina da su svi negodovali"

Foto: Mario StrmotićFoto: Mario StrmotićPotpredsjednica Gradske organizacije SDP-a Vesna Perak, potpredsjednik Županijske organizacije SDP-a Damir Krstinić te stranački tajnici Hrvoje Kolić i Sandra Mitrović-Nikšić, koji su sudjelovali na subotnjoj "Paradi ponosa", izjavili su na današnjoj konferenciji za novinstvo u Splitu kako ne treba poistovjećivati sve ljude koji su se nalazili na rivi sa skupinom koja je napadala, vrijeđala i gađala sudionike parade te da ono što se dogodilo na dnu splitske Marmontove i na ostalim dijelovima kuda je kolona prolazila, nije djelo organizirane skupine.

"Sve u svemu, zadovoljni smo jer je pride uspio", ocijenila je Vesna Perak.

S izjavama splitskoga gradonačelnika SDP-ovci se nisu složili smatrajući kako je "na takav način dao potporu svima onima koji su se nasilno ponašali, a nije istina da su svi negodovali".

"Bilo je ljudi koji su nam mahali, pljeskali i pozdravljali nas. Žalosno je da je zbog izgrednika cijeli događaj u sjeni", dodao je Damir Krstinić. Kako su rekli Hrvoje Kolić i Sandra Mitrović-Nikšić, "u koloni se osjećala ljubav i solidarnost".

Splitski SDP-ovci vjeruju da će drugi gay pride biti drukčiji i bolji jer svatko ima pravo na slobodu izražavanja.

"To je bila mala šetnja, a velika za Split i za populaciju kao što je LGBT", zaključili su, dodavši kako su gotovo sigurni da bacanje kamena nije prekršajno, nego kazneno djelo.

Nasilje tijekom "Parade ponosa" osudili su zagrebački Centar za ženske studije, Forum za slobodu odgoja i Kuća ljudskih prava.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 13.06.11. 18:42

Nema nikakvih iznenadjenja oduvjek sam ljevicare smatrao pederima.


registracija
16/6/10

nosonja, 13.06.11. 18:52

Mario i zato će da te jebemo u to ustaško rosno dupe dok ne postaneš ljevičar,odnosno ,ima da nam uzmeš onu stvar ljevom rukom i da nam pušiš.pušiš i pušiš.


registracija
12/12/10

Klarens, 13.06.11. 20:56

Mora da je KPJ
Daleko , daleko
Ispred
Obichnog puka
Po znanstvenom pristupu
Rektalnim radostima !!!


registracija
12/12/10

Klarens, 13.06.11. 20:58

Nosati tapiru
Rektalna dangubo
Kreni u
Javni nuzhnik
Na partijski
KRUZHOK !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika