13.06.2011. / 18:26

Autor: Hina , Nacional.hr

UNHCR Hrvatska obilježava Svjetski dan izbjeglica

U suradnji s Uredom za ljudska prava RH i Centrom za nove inicijative, UNHCR 15. lipnja organizira okrugli stol na temu "Djeca bez pratnje strani državljani u RH" koji će se održati u zagrebačkom Hypo centru

IlustracijaIlustracijaPredstavništvo UNHCR-a u Hrvatskoj od 14. do 18. lipnja obilježava Svjetski dan izbjeglica, 20. lipnja, organizacijom i sudjelovanjem u nizu događaja kojima se javnost senzbilizira i upozorava na probleme izbjeglica.

Ured UNHCR-a Hrvatska sutra kreće sa šestomjesečnom kampanjom pod nazivom "1 je previše" a kojom se apelira na javnost da svaki pojedinac napravi bar jednu stvar kako bi olakšao izbjegličku situaciju. Na javnim lokacijama u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Gospiću, Korenici, Gračacu, Belom Manastiru, Vojniću, Hrvatskoj Dubici, Vukovaru, Plaškom, Donjem Lapcu, Udbini, Kistanjima i Kninu biti će postavljeni plakati koji ističu kako je i jedna osoba koja se nalazi u ranjivom položaju previše, a kako se svaki iskaz solidarnosti visoko vrednuje.

U suradnji s Uredom za ljudska prava RH i Centrom za nove inicijative, UNHCR 15. lipnja organizira okrugli stol na temu "Djeca bez pratnje strani državljani u RH" koji će se održati u zagrebačkom Hypo centru.

Nordijska gospodarska komora, u suradnji s UNHCR-om, priprema Nordijski Midsummer Celebration 16. lipnja s ciljem pomoći djeci iz ugroženih sredina u područjima povratka u Ličko-senjskoj županiji, odnosno, u Korenici.

UNHCR će podržati prikazivanje dokumentarnog filma 16. lipnja pod nazivom "Sierra Leone's Refugee All Stars" u Kino Europi koji prikazuje izuzetnu i inspirirajući priču o šestero glazbenika iz Sierra Leonea koji su osnovali bend dok su zajedno živjeli u izbjegličkom kampu u Gvineji. Glazbeno/dokumentarni film radnjom prati skupinu izbjeglica glazbenika kroz više od tri godine, od gvinejski izbjegličkih kampova pa sve do povratka u ratom razoreni Sierra Leone, gdje napokon ostvaruju svoj san i snimaju prvi studijski album.

Udruge iz ratom zahvaćenih područja RH, korisnice Programa izravne pomoći Vlade Australije (DAP), a koje ujedno podržava i UNHCR, sudjelovati će 18. lipnja na "Danu zajednice" u Centru Kaptol u organizaciji Australskog veleposlanstva u Hrvatskoj. Na prodajnoj izložbi rukotvorina predstavit će se i promovirati njihovi, dijelom autohtoni, proizvodi i aktivnosti usmjerene na boljitak zajednice, socijalno-ekonomski boljitak, potporu ženama i promicanje tolerancije i suživota.

Terence Pike, predstavnik UNHCR-a u Hrvatskoj, sudjelovat će u završnoj emisiji humanitarnog tjedna "Uz nas niste sami" Hrvatske radiotelevizije koji je posvećen djeci i mladima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika