Objavljeno u Nacionalu br. 813, 2011-06-14

Autor: Marko Biočina

Je li MOL zaposlio Josipa Petrovića i prekršio ugovor?

Ako Josip Petrović uistinu jest konzultant MOL-a, a kompanija u prošlosti tu činjenicu nije željela ni potvrditi niti demantirati i ako je taj posao dobio u roku od tri mjeseca nakon odlaska s funkcije u Upravi, a to je bilo 10. veljače, moguće je da je MOL tu uistinu prekršio odredbe ugovora

Nakon nesuglasica oko ovlasti članova Uprave, poslovnih planova i investicijskih projekata domaće naftne kompanije Ine, novi povod za napetosti na relaciji hrvatska vlada - mađarski MOL mogao bi biti angažman bivšeg dugogodišnjeg člana Uprave kompanije Josipa Petrovića. Kako je u više navrata izviješteno u domaćim medijima, Petrović je postao specijalni konzultant predsjednika Uprave MOL-a Zsolta Hernádija za energetska pitanja u Hrvatskoj. Ipak, kako doznaje Nacional, sada se u hrvatskoj vladi razmatra je li na taj način MOL prekršio odredbe dioničarskog ugovora o upravljanju Inom.

Ta razmatranja temelje se na članku 9.2 međudioničarskog ugovora iz 2003. gdje stoji da se strateški ulagatelj, dakle MOL, obvezuje da u roku od tri godine nakon prestanka ugovora neće zaposliti nikoga iz Ine barem tri mjeseca nakon što je ovaj napustio tvrtku. Ako Josip Petrović uistinu jest konzultant MOL-a, a kompanija u prošlosti tu činjenicu nije željela ni potvrditi niti demantirati i ako je taj posao dobio u roku od tri mjeseca nakon odlaska s funkcije u Upravi, a to je bilo 10. veljače, moguće je da je MOL tu uistinu prekršio odredbe ugovora.

Ipak, kako pojašnjava jedan ugledni hrvatski pravnik s kojim se Nacional konzultirao, da bi povreda ugovora bila realizirana, trebalo bi biti utvrđeno da Petrović radi za MOL, ali i da to što radi izravno konkurira poslovanju Ine.

Vezane vijesti

Linić: O Aldottu ne razgovaram preko medija

Linić: O Aldottu ne razgovaram preko medija

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas kako smjenjivanje predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta nije predmet razgovora dvaju strateških… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika