14.06.2011. / 16:52

Autor: Hina

Izraelski software štiti djecu na internetu

Software izrađen u Izraelu mogao bi pomoći zabrinutim roditeljima da zaštite svoju djecu od mogućih napadača i internetskog nasilja.

Roditelje brine što im djeca rade na internetuRoditelje brine što im djeca rade na internetuSoftware izrađen u Izraelu mogao bi pomoći zabrinutim roditeljima da zaštite svoju djecu od mogućih napadača i internetskog nasilja.

Software koji je izradila tvrtka United Parents, roditelji mogu besplatno instalirati na kompjutor svoga djeteta, a progam će roditeljima elektronskom poštom ili sms-om poslati upozorenje kada otkrije sumnjive odnose ili aktivnosti.

Kompjutorski program analizira interakciju djeteta na Facebooku i 'chatovima'.

"Roditelji vjerojatno znaju za jednu ili dvije adrese elektronske pošte svoga djeteta, ali djeca obično imaju i one za koje roditelji ne znaju", kazao je direktor i jedan od osnivača United Parentsa Hanan Lavy.

Kada program otkrije sumnjive interakcije, on će upozoriti roditelje i uputiti ih na internetsku stranicu United Parentsa gdje mogu dobiti informacije i savjete o tome što trebaju dalje učiniti.

Lavy kaže da ovaj program štiti privatnost djeteta, a roditelji neće moći čitati sve mailove i chatove svog djeteta, već samo one sumnjive.

Tipični napadač s interneta u kratkom se vremenskom razdoblju obrati većem broju djece, a to je također nešto što novi program može razotkriti.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika