15.06.2011. / 11:32

Autor: Totalsport

Video, Gold Cup: Poznati svi četvrtfinalisti

SAD je četvrtfinale protiv Jamajke izborio minimalnom 1-0 pobjedom protiv Gvadalupe

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU utorak su odigrane utakmice trećeg, posljednjeg kola skupine C nogometnog Prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike (Gold Cup). Poznati su svi četvrtfinalisti.

Dvije najbolje reprezentacije iz svake od tri skupina i dvije najbolje trećeplasirane nastavit će natjecanje čiji će se pobjednik izravno plasirati na Konfederacijski kup 2013. godine. Četvrtfinala će udomaćiti New Jersey u kojem će se ogledati Kostarika i Honduras, odnosno branitelj naslova Meksiko i Gvatemala, te Washington gdje će igrati Jamajka - SAD i Panama - Salvador. Dvije prvospomenute utakmice na rasporedu su u subotu, dok će Washington utakmice organizirati dan kasnije. Polufinalisti potom sele u Houston gdje će u srijedu tražiti subotnji finale u Pasadeni.

SAD je četvrtfinale protiv Jamajke izborio minimalnom 1-0 pobjedom protiv Gvadalupe. Gol odluke, kojim je svojoj reprezentacije osigurao drugo mjesto u skupini, postigao je Jozy Altidore u devetoj minuti sjajnim udarcem s nekih 25 metara udaljenosti.

U prvoj utakmici dana Panama je preko Luisa Tejade u sudačkoj nadoknadi izborila 1-1 protiv Kanade i borbu za polufinale protiv Salvadora, trećeplasirane momčadi skupine A. Dwayne De Rosario je zabio za vodstvo Kanađana u 62. minuti s bijele točke.

Dodajmo kako su petorica meksičkih reprezentativaca izbačenih s prvenstva zbog pozitivnog nalaza na klenbuterol, dočekali rezultate novog testiranja na zabranjenu supstancu koji su ispali negativni. Potvrdio je to Meksički nogometni savez u utorak.

Gold Cup, 3. kolo, skupina C:

Kanada - Panama 1-1 (De Rosario 62-11m / Tejada 90+1)

SAD - Gvadalupa 1-0 (Altidore 9)

Redoslijed: 1. Panama 7, 2. SAD 6, 3. Kanada 4, 4. Gvadalupa 0

Parovi četvrtfinala:

Kostarika - Honduras

Meksiko - Gvatemala

Jamajka - SAD

Panama - Salvador

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika