15.06.2011. / 11:48

Autor: Totalsport

TBL finale: Briljantni Lukša Andrić produljio seriju

Za 23 minute na parketu 26-godišnji je Dubrovčanin ubacio 22 koša (7-9 šut za dva poena, 8-11 slobodna bacanja) uz sedam skokova i četiri asistencije

Lukša AndrićLukša AndrićKošarkaši Galatasaraya iznenadili su Fenerbahçe na njegovu parketu u petoj utakmici finalne serije doigravanja za turskog prvaka te smanjili zaostatak u seriji na 3-2.

Za minimalnu (72-71) pobjedu gostiju i prvi Fenerbahçeov domaći poraz u ovosezonskom doigravanju najzaslužniji je bio hrvatski centar Lukša Andrić, koji je odigrao utakmicu sezone, a gotovo sigurno i karijere. Za 23 minute na parketu 26-godišnji je Dubrovčanin ubacio 22 koša (7-9 šut za dva poena, 8-11 slobodna bacanja) uz sedam skokova i četiri asistencije.

U posljednjoj sekundi utakmice pobjedu je gostima donio Amerikanac Joshua Ian Shipp (13 koševa, 8 skokova) teškim šutom za dva poena. Prethodno je, 25 sekundi prije kraja, Roko Ukić promašio tricu za domaćine pri njihovu 71-70 vodstvu.

Za domaću momčad, koju s klupe vodi Neven Spahija, Ukić je ubacio 14 koševa (5-10 šut za dva, 1-4 za tri poena) uz tri asistencije za 33 minute na parketu, dok je Marko Tomas za nepunih 26 minuta ubacio jednu tricu uz 1-7 šut iz igre, dva skoka i dvije asistencije.

Najbolji je u redovima domaćih bio Bosanac sa slovenskom putovnicom Emir Preldžić sa 16 koševa i četiri skoka.

Šesta utakmica serije igra se u petak kod Galatasaraya.

TBL finale, 5. utakmica:

Fenerbahçe - Galatasaray 71-72,

Fenerbahçe vodi u seriji s 3-2

Vezane vijesti

Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahçe

Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahçe

Nizozemski nogometni reprezentativac i dosadašnji član Liverpoola Dirk Kuyt potpisao je trogodišnji ugovor s Fenerbahçeom, potvrdio je u nedjelju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika