15.06.2011. / 17:49

Autor: Nacional.hr

Kanadska pošta prestala s radom nakon 12-dnevnog štrajka i 110 milijuna dolara gubitka

U izjavi je Canada Post naglasila kako je prekinula poslovanje kasno u utorak zbog kružnog štrajka, koji je tvrtki stvorio 110 milijuna dolara gubitka

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU Kanadi je trenutno zaustavljeno poštansko poslovanje, a radnici koji su štrajkali 12 dana zaredom suspendirani su, izvještava CNN.

U izjavi je Canada Post naglasila kako je prekinula poslovanje kasno u utorak zbog kružnog štrajka, koji je tvrtki stvorio 110 milijuna dolara gubitka. Sindikati su organizirali štrajk zbog plana vodstva tvrtke da ukine medicinske i mirovinske povlastice.

"Ako dozvolimo nastavak nesigurnosti nastale kružnim štrajkovima, nećemo moći ostati financijski neovisni i mogli bi postati teret kanadskim poreznim obveznicima", stoji još u izjavi Canada Posta. Tvrtka je obećala kako će 'osigurati svu poštu koja nije dostavljena i kako će što prije nastaviti s radom kad se riješi trenutna situacija'.

Vezane vijesti

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika