16.06.2011. / 16:02

Autor: Hina

Epidemija E.coli u Francuskoj, petero djece u bolnici

Petero djece, koja su hospitalizirana na sjeveru Francuske nakon što su jeli goveđe hamburgere zaražene bakterijom E.coli, u teškom su stanju, objavili su u četvrtak dužnosnici, upozoravajući na moguću širu epidemiju.

Zaraza E.coli širi se EuropomZaraza E.coli širi se EuropomPetero djece, koja su hospitalizirana na sjeveru Francuske nakon što su jeli goveđe hamburgere zaražene bakterijom E.coli, u teškom su stanju, objavili su u četvrtak dužnosnici, upozoravajući na moguću širu epidemiju.

Stručnjaci procjenjuju da bakterija koja se pojavila u Francuskoj nije povezana s tipom E.coli koja je usmrtila 37 i inficirala 3000 osoba na sjeveru Njemačke i još nekim europskim zemljama.

Njemački lanac supermarketa Lidl povukao je s polica zamrznute hamburgere koji su, kako se vjeruje, izvor zaraze u Francuskoj. Prodavali su se pod markom "Steaks Country s istekom valjanosti 10.,11. i 12. svibnja, kažu dužnosnici.

Šestero djece, u dobi od 20 mjeseci do osam godina i iz različitih gradova regije Pas de Calais, primljeno je u srijedu u bolnicu u gradu Lilleu nakon pojave krvave dijareje. Jedno je dijete ubrzo pušteno, no ostalih petero je u teškom stanju zadržano u bolnici. Troje je na hemodijalizi, postupku kojim se iz krvi uklanjaju otpadne tvari u slučaju zatajenja bubrega.

Iako do epidemije u Francuskoj dolazi u vrijeme zaraze inficiranim klicama graha od koje je umrlo 36 osoba u Njemačkoj i jedna u Švedskoj, zdravstveni dužnosnici kažu kako francuski slučajevi očito nisu povezani s onima u Njemačkoj.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika