19.06.2011. / 10:32

Autor: Hina

Afganistan: Četvorica NATO-ovih vojnika izgubila život

Četvorica međunarodnih vojnika izgubila su život u subotu u Afganistanu, ali njihova smrt nije povezana s borbenim djelovanjem, priopćile su u nedjelju NATO-ove snage u Afganistanu (ISAF).

ISAF nije objavio nacionalnosti poginulih vojnikaISAF nije objavio nacionalnosti poginulih vojnikaČetvorica međunarodnih vojnika izgubila su život u subotu u Afganistanu, ali njihova smrt nije povezana s borbenim djelovanjem, priopćile su u nedjelju NATO-ove snage u Afganistanu (ISAF).

"Četvorica pripadnika NATO-ovih međunarodnih snaga umrla su u subotu na jugu Afganistana od ozljeda koje nisu zadobili u borbi", ističe ISAF u priopćenju.

ISAF nije naveo okolnosti smrti ni iz kojih država vojnici dolaze.

NATO-ove snage inače ne objavljuju državljanstvo svojih poginulih vojnika ni točno mjesto pogibije, već brigu o tome prepuštaju matičnim zemljama.

Ovime se broj NATO-ovih vojnika poginulih od početka godine u vojnim operacijama u Afganistanu popeo na 253, po podatcima neovisne specijalizirane internetske stranice icasualties.org.

U afganistanskom sukobu koji traje gotovo deset godina poginulo je više od 2.500 stranih vojnika, po toj internetskoj stranici.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika