21.06.2012. / 15:53

Autor: Hina

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Katalina Liptak, mađarska vozačica škoda fabije na koju je prije dvije godine automobilom naletio potpredsjednik hrvatske vlade Radimir Čačić izjavila je danas na Županijskom sudu u Kaposvaru da bi Čačić trebao odgovarati za ono što je učinio, dok je on kazao da ne očekuje ništa.

Radimir ČačićRadimir ČačićKatalina Liptak, mađarska vozačica škoda fabije na koju je prije dvije godine automobilom naletio potpredsjednik hrvatske vlade Radimir Čačić izjavila je danas na Županijskom sudu u Kaposvaru da bi Čačić trebao odgovarati za ono što je učinio, dok je on kazao da ne očekuje ništa.

U stanci posljednjeg sudskog ročišta Katalina Litak, kojoj su u nesreći na autocesti Nagykanisza – Budimpešta u siječnju 2010. poginuli 81-godišnja majka i 60-godišnji suprug, izjavila je da vjeruje kako će sud biti pravedan i izreći presudu.

"Ja znam što se dogodilo, kao i Čačić, i smatram da treba biti kažnjen za ono što je učinio", kazala je Litak i najavila da će u slučaju da ne bude zadovoljna presudom sa svojim odvjetnikom dogovoriti daljnje potezu.

Čačić je, pak, novinarima kratko nakon izlaska iz sudnice rekao kako ne očekuje ništa. "To nije na meni. Sud će presuditi", kazao je nakon dvosatnog ročišta na kojemu su ponovo saslušana dvojica prometnih vještaka koji su se ranije sporili je li Čačić vozio prebrzo i neprilagođeno uvjetima na cesti.

Sutkinja Krisztina Kostyak za idući je petak, 29. lipnja zakazala završne riječi obrane i tužiteljstva nakon kojih će istog dana donijeti prvostupanjsku presudu.

Na posljednjem ročištu ponovo su saslušana dvojica prometnih vještaka koji su ostali kod svojih ranijih mišljenja. Jedan smatra da je Čačić vozio prebrzo i neprilagođeno uvjetima na cesti, dok drugi tvrdi da Čačić nije vozio prebrzo te da je smrt dvoje putnika u škodi izazvao naknadni udar u ogradu autoceste.

Čačić od početka postupka tvrdi da je vozio 125 kilometara na sat, odnosno sporije od dopuštenih 130 kilometar na sat i da je neposredno prije udara na cesti uletio u oblak magle.

Suđenje je pratio velik broj novinara i fotoreportera iz Hrvatske te lokalnih mađarskih medija iz kojih procjenjuju da bi od prvostupanjske presude do pravomoćnosti moglo proći od godine do dvije.

Čačić je svojevremeno rekao kako će se iz politike povući ako osuda bude bila bezuvjetna, a jučer je izjavio kako se "zbog nesreća ne odlazi, ako su nesreće". "Ako postoji odgovornost, onda se odlazi", kazao je.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika