24.06.2011. / 08:08

Autor: Hina

EU traži od Grčke nove mjere da bi dobila pomoć

Čelnici EU-a pozvali su u četvrtak navečer nakon prvog dana summita Grčku da što prije prihvati cjelovit paket reformi kako bi u srpnju dobili novu pomoć MMF-a i EU-a.

Georgij PapandreouGeorgij PapandreouČelnici EU-a pozvali su u četvrtak navečer nakon prvog dana summita Grčku da što prije prihvati cjelovit paket reformi kako bi u srpnju dobili novu pomoć MMF-a i EU-a.

"Sveobuhvatni reformski program dogovoren s Komisijom, Europskom središnjom bankom i Međunarodnim monetarnim fondom te usvajanje u grčkom parlamentu ključnih zakona o fiskalnoj strategiji i privatizaciji mora biti dovršeno sljedećih dana", kaže se u zaključcima Europskog vijeća.

Na temelju toga reformskog programa dogovorio bi se novi program pomoći Grčkoj, koji će osigurati članice EU-a i MMF, koji bi omogućio da Grčka otplati dio duga koji dolazi na naplatu u srpnju i tako izbjegne bankrot.

Prvi dan summita, čelnici su isključivo posvetili gospodarskim pitanjima i stabilnosti eura.

Sastanak na vrhu nastavlja se u petak kada bi čelnici trebali izglasati zaključke u kojima će pozvati na zaključenje pregovora s Hrvatskom do kraja lipnja i potpisivanje pristupnog ugovora do kraja godine.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika