24.06.2011. / 14:01

Autor: Hina

Belgija: Četverogodišnjak se zarazio E.coli

Stručnjaci pokušavaju utvrditi izvor zaraze. Dijete se razboljelo pošto je jelo tatarski biftek, ali se ispituju i drugi tragovi te je li bakteriju mogao prenijeti sastojak koji se dodaje sirovom mesu

Ilustracija (Reuters)Ilustracija (Reuters)Četverogodišnji dječačić je primljen na bolnički odjel intenzivne skrbi u Verviersu, na istoku Belgije, zbog zaraze Escherichiom coli, priopćile su petak belgijske sanitarne vlasti.

Bakterija E. coli kojom se zarazio četverogodišnjak nije istog soja kao bakterija koja je usmrtila 38 osoba u Njemačkoj, dodaje ured ministrice zdravstva Federacije Valonije-Bruxellesa Fadile Laanan, a prenosi belgijska novinska agencija.

Bakterija zbog koje je dijete hospitalizirano je tipa E157, kojom se svake godine zarazi pedesetak ljudi u Belgiji.

Stručnjaci pokušavaju utvrditi izvor zaraze. Dijete se razboljelo pošto je jelo tatarski biftek, ali se ispituju i drugi tragovi te je li bakteriju mogao prenijeti sastojak koji se dodaje sirovom mesu.

Istražitelji Agencije za hranu (AFSCA) pokušavaju pak utvrditi podrijetlo mesa.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika