28.06.2011. / 12:06

Autor: Hina

U potrazi za Antonijom i slovenska policija sa specijalnim sonarom

Slovenski kolege su se priključili potrazi na prijedlog hrvatske specijalne policije i na poziv glavnog ravnatelja hrvatske policije Olivera Grbića

Photo: Hrvoje Jelavić/PIXSELLPhoto: Hrvoje Jelavić/PIXSELLPotrazi za nestalom Antonijom Bilić danas se priključila i grupa od šest slovenskih policajaca i pripadnika vojske sa vojnim čamcem i uređajem sonarom kojeg posjeduje slovenska vojska, a služi za pretragu dna vodene površine, izvijestilo je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova.

Sonar se spušta u dubinu od 10 posto ukupne dubine vode i radi po principu odbijanja zvukova o predmete koji se nalaze na dnu vodene površine. Na kompjuteru koji zaprima povratnu informaciju vide se obrisi predmeta s dna vodene površine. Uređaj evidentira frekvencije od 400 do 900 kHz.

Ovaj uređaj uspješno je korišten u Sloveniji prilikom pretrage rijeke Drave i Soče.

Slovenski kolege su se priključili potrazi na prijedlog hrvatske specijalne policije i na poziv glavnog ravnatelja hrvatske policije Olivera Grbića.

Inače, jutros je nastavljena potraga za nestalom 17-godišnjom Drnišankom Antonijom Bilić.

Potraga će obuhvatiti šire područje od mjesta Oklaja do naselja Kistanje, te korito rijeke Krke.

Prema riječima Marice Kosor, glasnogovornice Policijske uprave šibensko-kninske, osobito će se pregledavati rukavci i dno jezera Brljan prema hidrocentrali, a u potrazi će i danas sudjelovati ronioci specijalne policije, pripadnici policijskih uprava iz Zadra, Splita i Šibenika, Hrvatske gorske službe spašavanja i vatrogasaca, sveukupno oko 130 ljudi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika