28.06.2011. / 13:10

Autor: Nacional.hr

Ruski znanstvenici - Susret sa izvanzemaljcima u idućih 20 godina

Andrei Finkelstein,direktor ruskog Instituta primijenjene astronomije, tvrdi da je 10 posto poznatih planeta u sunčevim sustavima u našoj galaksiji slično Zemlji i da ako na tim planetima ima vode, ima i života

IlustracijaIlustracijaRuski znanstvenici u smatraju da će se u idućih 20 godina dogoditi susret ljudske vrste i izvanzemaljaca, prenosi Guardian.

Andrei Finkelstein, direktor Instituta primijenjene astronomije Ruske akademije znanosti, tvrdi da život na drugim planetima postoji i da će ga ljudska vrsta pronaći u idućih 20 godina. Finkelstein tvrdi da je 10 posto poznatih planeta u sunčevim sustavima u našoj galaksiji slično Zemlji i da ako na tim planetima ima vode, ima i života. Finkelstein dodaje i da su bića na takvim planetima vjerojatno slična ljudima i da imaju dvije ruke, dvije noge i glavu. Jedina razlika bila bi boja kože, koja bi se kod izvanzemaljaca razlikovala od naše. Ruski Institut ima dugu tradiciju proučavanje izvanzemaljskog života, a u jeku hladnog rata, 1960.-ih pokrenut je program potrage za izvanzemaljskim životom.

U ožujku je NASA privukla pažnju javnosti tvrdeći da je na meteoru koji je pao na Zemlju pronađeni fosili sićušnih izvanzemaljskih kukaca. Američki astrobiolog Richard Hoover tvrdi da je nedostatak dušika, koji je esencijalan za postojanje života na Zemlji, pokazatelj da se radi o izvanzemaljskim bićima koja žive na nebeskim tijelima na kojima ima vode.

Vezane vijesti

Novi planet u Sunčevom sustavu?

Novi planet u Sunčevom sustavu?

Na samom rubu Sunčevog sustava mogao bi postojati novi veliki planet, izjavio je na konferenciji Američkog astronomskog društva brazilski astronom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika