29.06.2011. / 17:44

Autor: Hina

Čelnici EU-a pozdravljaju odluku grčkog parlamenta

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso pozdravili su u srijedu odluku grčkog parlamenta koji je prihvatio višegodišnji program štednje koji je bio uvjet za nastavak pomoći EU-a i Međunarodnog monetarnog fonda.

Jose Manuel Barroso i Herman van RompuyJose Manuel Barroso i Herman van RompuyPredsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso pozdravili su u srijedu odluku grčkog parlamenta koji je prihvatio višegodišnji program štednje koji je bio uvjet za nastavak pomoći EU-a i Međunarodnog monetarnog fonda.

"Današnjim prihvaćanjem revidiranog ekonomskog programa u grčkom parlamentu, zemlja je napravila važan korak naprijed na putu prema fiskalnoj konsolidaciji i strukturalnim reformama usmjerenim prema rastu. Također je učinjen i vitalan korak natrag, koji udaljava zemlju od crnog scenarija bankrota. Bilo je to glasovanje nacionalne odgovornosti", kažu u zajedničkoj poruci čelnici dviju europskih institucija.

"Sutra će oči Europe ponovno biti okrenute prema Ateni jer su zastupnici pozvani da odobre mjere za provedbu programa. Još jedno pozitivno glasovanje utrlo bi put isplati sljedeće tranše financijske pomoći. To bi također pomoglo i u pripremi novog paketa financijske pomoći, što bi omogućilo zemlji da krene naprijed i vrati nadu grčkom narodu", dodaju Van Rompuy i Barroso.

Plan koji je izglasao grčki parlament predviđe uštede od 28, 4 milijarde eura do 2015. te masovnu privatizaciju koja bi trebala donijeti 50 milijardi eura.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 29.06.11. 18:43

Uspjelo se kupiti nešto vremena. Samo Grčka ide brzim vlakom u nove dugove. Propast je bliža nego što se čini. Svjetlo na kraju tunela je drugi vlak (dužnička kiza koja dolazi po svoje).
sites.google.com/site/financijskisustav/europska-unija


registracija
8/7/09

bankar, 29.06.11. 21:02

a narod ko jebe


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika