29.06.2011. / 22:14

Autor: Hina

Vijeće sigurnosti UN-a traži uhićenje Gorana Hadžića

Vijeće sigurnosti UN-a pozvalo je u rezoluciji usvojenoj u srijedu države bivše Jugoslavije na bolju suradnju kako bi se uhitilo Gorana Hadžića, posljednjeg optuženika Haškog suda (ICTY) koji je još u bijegu.

Goran HadžićGoran HadžićVijeće sigurnosti UN-a pozvalo je u rezoluciji usvojenoj u srijedu države bivše Jugoslavije na bolju suradnju kako bi se uhitilo Gorana Hadžića, posljednjeg optuženika Haškog suda (ICTY) koji je još u bijegu.

Vijeće sigurnosti jednoglasno je pozvalo na "intenziviranje suradnje, osobito između država bivše Jugoslavije, i pružanje sve potrebne pomoći Haškom sudu, posebice kako bi se uhitilo Gorana Hadžića", kaže se u rezoluciji.

Goran Hadžić optužen je za pokolj ranjenika iz vukovarske bolnice. Nakon uhićenja Ratka Mladića 26. svibnja u Srbiji, posljednji je optuženik Haškog suda koji je još uvijek u bijegu. Vijeće sigurnosti produljilo je mandat sucima ICTY-a do 31. prosinca 2012.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika