29.06.2011. / 22:16

Autor: Hina

Rasmussen: NATO je otvoren za jugoistok Europe

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen poručio je u srijedu, nakon susreta s crnogorskim dužnosnicima u Bečićima kraj Budve u Crnoj Gori, da je Sjevernoatlantski savez otvoren za sve države jugoistočne Europe.

Anders Fogh RasmussenAnders Fogh RasmussenGlavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen poručio je u srijedu, nakon susreta s crnogorskim dužnosnicima u Bečićima kraj Budve u Crnoj Gori, da je Sjevernoatlantski savez otvoren za sve države jugoistočne Europe.

„Moja poruka narodu zapadnog Balkana jest da ih želimo vidjeti kao članove sjevernoatlantske obitelji. Spremni smo pomoći u provođenju reformi i unaprjeđenju mira i stabilnosti“, kazao je Rasmussen.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednikom crnogorske vlade Igorom Lukšićem, Rasmussen je rekao da Crna Gora uspješno provodi aktivnosti predviđene Akcijskim planom za članstvo (MAP).

„Želim pohvaliti Crnu Goru zbog njezina doprinosa i uloge koju je odigrala u promicanju regionalne stabilnosti i sigurnosti. Crna Gora je ostvarila dosta napretka u reformskim naporima, ali ostaju još neke stvari na kojima treba raditi. Primjerice, u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije“, dodao je.

Pohvalio je sudjelovanje Crne Gore u misiji ISAF u Afganistanu, kao i doprinos Američko-Jadranskoj povelji (A-5), koja je, kako je rekao “dobar okvir regionalne suradnje na području mira i sigurnosti”.

Rasmussen u Bečićima sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Američko-jadranske povelje.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika