01.07.2011. / 15:26

Autor: Nacional.hr

LG predstavio prvi 3D pametni telefon na svijetu s tri dvostruke tehnologije

„Tri dvostruke tehnologije uvode u novi svijet performansi pametnih telefona", rekao je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska

Mario MedvedMario MedvedLG Electronics službeno je predstavio dugoočekivani LG Optimus 3D, pametni telefon s dvojezgrenim procesorom nove generacije i naprednom arhitekturom s tri dvostruke tehnologije. Najavljen na Mobile World Congressu u Barceloni u veljači, LG Optimus 3D - uz snimanje, pregledavanje i dijeljenje 3D sadržaja - osigurava potpuno 3D iskustvo.

LG Optimus 3D karakteriziraju tri dvostruke tehnologije - dual-core, dual-channel i dual-memory - koje osiguravaju poboljšane performanse prilikom obavljanja više zadataka istovremeno (multitasking), uživanja u filmu ili igranja igara s naprednom grafikom. Ovaj LG-ev pametni telefon ujedno predstavlja važan korak naprijed kad je riječ o funkcionalnosti 3D-a u svakodnevnom životu - korisnici mogu snimati i pregledavati 3D sadržaj bez posebnih naočala.

„Tri dvostruke tehnologije uvode u novi svijet performansi pametnih telefona", rekao je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska.

Vrhunska učinkovitost i performanse uz jedinstvene tri dvostruke tehnologije

LG-eva arhitektura s tri dvostruke tehnologije poboljšava performanse LG Optimusa 3D. Dva aktivna kanala omogućuju istovremeni prijenos podataka unutar tzv. dual-core, dual-channel i dual-memory arhitekture, a time i znatno brže performanse. Zato su za LG Optimus 3D karakteristični povećana učinkovitost kad je riječ o vremenu izvedbe te brži multitasking, pregledavanje, igranje igara i uživanje u multimedijskim sadržajima bez poteškoća.

Potpuno 3D iskustvo: 3D snimanje, pregledavanje i dijeljenje

Zahvaljujući LG-evom konceptu, 3D tehnologija od novotarije postaje praktični alat. Snimanje, pregledavanje i dijeljenje 3D sadržaja su brži i praktičniji uz Optimus 3D, a u njima se može uživati bez naočala. LG-ev najnoviji pametni telefon omogućava korisnicima snimanje visokokvalitetnog 3D sadržaja uz pomoć tehnologije stabilizacije 3D videa te algoritma za korekciju odstupanja u stvarnom vremenu kojima se automatski otklanja utjecaj trešnje uređaja tijekom snimanja. Uz to, širok kut gledanja čini pregledavanje video zapisa i filmova na ovom pametnom telefonu puno udobnijim.

WVGA zaslon veličine 4,3 inča donosi svijetlu sliku bez treperenja u visokoj razlučivosti i to do 1080p u 2D-u te do 720p u 3D-u. Poseban softver omogućava pretvaranje 2D fotografija i video sadržaja u 3D u stvarnom vremenu, dok će besplatni program za konverziju 2D igara biti dostupan za preuzimanje u trećem kvartalu i tako korisnicima omogućiti uživanje u raznim multimedijalnim sadržajima u 3D-u. Snimljeni 3D sadržaj može se dijeliti s 3D televizorima preko HDMI 1.4 veze, a telefon može poslati i sadržaj na svaki uređaj s DLNA certifikatom. Također, korisnici mogu postavljati i streamati 3D sadržaj na posebnom 3D kanalu YouTubea (www.youtube.com/3D).

LG Optimus 3D prvi na svijetu podržava i 3D preglednik proširene stvarnosti (augumented reality) razvijen u suradnji s Wikitudeom, pionirom na području AR-a. Preglednik će biti dostupan za preuzimanje na LGWorld (www.lgworld.com). Ovaj pametni telefon prvo dolazi na europska tržišta, a nakon nekoliko tjedan na tržišta 60 zemalja širom svijeta. Na hrvatskom tržištu moći će se nabaviti od početka srpnja u T-Mobile ponudi po cijeni koja ovisi o odabranoj tarifi.

Vezane vijesti

Lenovov prvi pametni telefon s tehnologijom Intel Inside na kineskom tržištu

Lenovov prvi pametni telefon s tehnologijom Intel Inside na kineskom tržištu

Tvrtke Intel Corporation i Lenovo Group danas su objavile da je na kineskom tržištu dostupan model Lenovo LePhone K800, Lenovov prvi pametni telefon… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika