29.03.2012. / 16:41

Autor: Nacional.hr

Pametnim telefonom gosti otkrivaju hrvatske kampove

Kamping udruženje Hrvatske (KUH) predstavilo prvi hrvatski vodič za kampove „Camping Croatia“, za smartphone mobilne telefone

Kamping udruženje Hrvatske (KUH), u cilju što učinkovitije promidžbe hrvatskih kampova, izdalo je prvu hrvatsku besplatnu kamping aplikaciju za iPhone i Android mobilne uređaje, koji je moguće besplatno preuzeti sa Android Marketa i iTunes App Storea.

Aplikacija predstavlja cjelovito rješenje za sve zaljubljenike u svijet kampiranja koji se odluče na otkrivanje hrvatske kamping ponude. Ovim su projektom na jednome mjestu objedinjeni podaci o većini hrvatskih kampova i kamp naseljima na (za sada) tri jezika: engleski, njemački i talijanski. Aplikaciju je razvila tvrtka Navigo Sistem iz Zagreba, a zanimljiva je posebice stoga što - jednom kada se preuzmu početni podaci - aplikacija može raditi i bez pristupa internetu te time postaje u potpunosti uporabljiva i kada goste dođe u Hrvatsku jer nema dodatnih troškova prijenosa podataka.

Osnovna svrha aplikacije jednostavno i učinkovito planiranje godišnjeg odmora u hrvatskim kampovima putem smartphone uređaja, koji nastavljaju svoju ekspanziju i preuzimaju sve važniju ulogu u svijetu modernih komunikacija. Prema posljednjim istraživanjima provedenima u Njemačkoj, preko 96% kampista samostalno organizira svoj godišnji odmor, a njih 24% koristi se mobilnim uređajima u prikupljanju informacija i organizaciji putovanja prije i tijekom godišnjeg odmora.

Aplikaciju možete pregledati i preuzeti na linkovima za Android i iPhone uređaje.

Posebno se ističu sljedeće funkcionalnosti aplikacije:

  • Detaljan pregled kampova sa opisima

Vodič sadrži 200-tinjak kampova u Hrvatskoj, a baza podataka redovito se ažurira novim točkama interesa (POI).

Kampovi su predstavljeni s nekoliko slika, opisima, kontaktnim informacijama (adresom, brojevima telefona, internet adresom i e-mailom), a neki opisi kampova obogaćeni su i YouTube videozapisima. Korisnici mogu putem aplikacije direktno kontaktirati željeni kamp, kao i podijeliti svoje točke interesa s ostalima.

  • Pretraživanje kampova i planiranje savršenog putovanja

Jednostavan i brz pronalazak željenog kampa moguć je zahvaljujući četirima načina pretrage: prema nazivu, prema destinaciji, prema smještaju (interaktivna mapa) te kao posebnu dodatnu vrijednost ističemo mogućnost dobivanja popisa najboljih kampova u odnosu na trenutnu lokaciju (sa prikazom udaljenosti u km).

Svi opisi kampova sadrže i GPS podatke te integrirani planer puta koji omogućuje bezbrižan dolazak na odabranu destinaciju. Kampove je moguće spremiti i u omiljene sadržaje (favorite), čime se olakšava njihov kasniji pronalazak.

  • Najbolji hrvatski kampovi

Zasebna sekcija aplikacije posvećena je najboljim hrvatskim kampova. Njome su obuhvaćeni kampovi s najvišim kvalitativnim standardima koji svojim gostima nude vrlo bogat raspon sadržaja i usluga.

  • Sve korisne informacije na jednom mjestu

Aplikacija također sadrži dodatne korisne informacije poput vremenske prognoze, tečajne liste, informacija o prometu (stanje na cestama, granični prijelazi...), kao i važne telefonske brojeve (SOS, pomoć na cesti, pomoć na moru, raspored trajekata...)

  • Aplikaciju je jednostavno koristiti i tijekom boravka u inozemstvu - bez troškova prijenosa podataka

Nakon početnog preuzimanja aplikacije, gotovo sve njene mogućnosti dostupne su i bez pristupa internetu, što je čini još praktičnijim vodičem za planiranje savršenog odmora u hrvatskim kampovima - bilo u udobnosti vlastitog doma ili tijekom putovanju Hrvatskom.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika