02.07.2011. / 10:06

Autor: Hina

Cyber napadi postaju sigurnosna prijetnja za zemlje diljem svijeta

Tzv. cyber kriminalci znaju kako nadmudriti nacionalne i međunarodne pravne sustave koji ne usvajaju napredne tehnologije, rekla je u petak visoka američka dužnosnica zauzimajući se za prekograničnu suradnju u borbi protiv te sigurnosne prijetnje.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTzv. cyber kriminalci znaju kako nadmudriti nacionalne i međunarodne pravne sustave koji ne usvajaju napredne tehnologije, rekla je u petak visoka američka dužnosnica zauzimajući se za prekograničnu suradnju u borbi protiv te sigurnosne prijetnje.

"Većina zemalja nema čak ni pravni okvir koji se odnosi na cyber kriminal. To je novi fenomen i pravni sustavi, i nacionalni i međunarodni, nisu išli u korak s tehološkim napretkom", rekla je američka ministrica domovinske sigurnosti Janet Napolitano.

"I to je tek početak. Moramo ubrzati naš odgovor", rekla je Napolitano novinarima u Beču.

Cyber napadima nedavno su bili izloženi MMF, CIA i američki Senat te tvrtke kao što su Citigroup i Lockheed Martin Corp.

Napadi su otvorili pitanja oko sigurnosti vladinih i korporativnih kompjutorskih sustava te sposobnosti snaga reda u otkrivanju hakera.

Vezane vijesti

Najesen počinje rušenje bespravno izgrađenih zgrada

Najesen počinje rušenje bespravno izgrađenih zgrada

Najesen počinje rušenje bespravno izgrađenih zgrada koje su napravljene nakon 21. lipnja prošle godine, odnosno nakon što je izrađena satelitska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika