04.07.2011. / 15:55

Autor: Nacional.hr

Hugo Chavez nakon operacije na Kubi vratio se u Venezuelu

Državna televizija objavila je snimke njegovog oproštaja od kubanskog vođe Raula Castra i dočeka u zračnoj luci Maiquetia blizu grada Caracasa

Hugo Chavez  Hugo Chavez Predsjednik Venezuele Hugo Chavez vratio se u domovinu nakon operacije karcinoma na Kubi, izvještava BBC.

Državna televizija objavila je snimke njegovog oproštaja od kubanskog vođe Raula Castra i dočeka u zračnoj luci Maiquetia blizu grada Caracasa. Izlazeći iz zrakoplova u plavo-bijeloj trenirci pozdravio je svog zamjenika Eliasa Jaua i ostale državne dužnosnike. "Dobro sam. Sretan sam. Slijetanje je bilo savršeno", izjavio je. U kasnijem telefonskom intervjuu za državnu televiziju izjavio je kako doručkuje i doslovno 'proždire sve'. Dodao je kako je proveo 'teške dane na Kubi', ali se dobro oporavlja. Završio je kako je pod strogim liječničkim nadzorom, prima lijekove, odmara se, jede propisane obroke i kako neće prisustvovati sutrašnjoj paradi za dan nezavisnosti. Obratio se javnosti i preko društvene mreže Twitter.

Chavez je bio na Kubi od 6. lipnja, gdje je podvrgnut operaciji kancerogenog tumora. Nakon medicinskog zahvata u medijima se pojavilo nekoliko njegovih snimki za vrijeme oporavka. Predsjednik Venezuele sad izgleda puno bolje i zdravije. Državna televizija najavila je kako će se Chavez pojaviti na balkonu predsjedničke palače kasnije tokom dana.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika