05.07.2011. / 11:31

Autor: Totalsport

Eurobasketu zbog NBA-lockouta prijeti val otkaza najvećih zvijezda

A kako ugovori nisu važeći, ni osiguranje nije valjano, te bi u slučaju ozljede košarkaški savez, u ovom slučaju Francuske, morao podmirivati plaću ozlijeđenom igraču umjesto njegovog NBA kluba

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaLockout u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA) mogao bi izravno utjecati na kvalitetu ovogodišnjeg izdanja Europskog košarkaškog prvenstva koje se ovog ljeta održava u Litvi.

Najviše bi mogla ispaštati Francuska reprezentacija koja ima čak sedmoricu košarkaša u svom rosteru. Naime, zbog štrajka u NBA-u igračima prestaju važiti postojeći ugovori koje su potpisali s ligom. A kako ugovori nisu važeći, ni osiguranje nije valjano, te bi u slučaju ozljede košarkaški savez, u ovom slučaju Francuske, morao podmirivati plaću ozlijeđenom igraču umjesto njegovog NBA kluba.

Francuzi imaju čak sedam igrača u NBA-u bez kojih njihova reprezentacija nema previše šansi za uspjeh. Radi se o Tonyju Parkeru, Nicolasu Batumu, Borisu Diawu, Joakimu Noahu, Mickaëlu Pietrusu, Kevinu Seraphinu i Ronnyju Turiafu. Sa ovim igračima izbornik Francuske Vincent Collet ima se pravo nadati nekoj od medalja.

- Pokušavamo osigurati sredstva kojim bi platili osiguranje igračima da bi mogli zaigrati na Eurobasketu. Trebamo pomoć vlade i države u tome - rekao je Collet.

Poslije Francuza, iduća reprezentacija koja bi se mogla naći u problemima je Španjolska kojoj "vise" najveće zvijezde, braća Gasol i Rudy Fernandez. Ukoliko vodstvo NBA i igrači ne nađu zajednički jezik očekivano bi moglo najjače ispasti jedno od najslabijih europskih prvenstva u povijesti europske košarke.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika