06.07.2011. / 19:54

Autor: Hina

ICTY: Ime Mladićeva odvjetnika možda za 10 dana

Glavni odvjetnik bivšeg bosanskosrpskog vojnog zapovjednika Ratka Mladića mogao bi biti određen u idućih desetak dana, priopćeno je u srijedu iz Haaškog suda.

Ratko MladićRatko MladićGlavni odvjetnik bivšeg bosanskosrpskog vojnog zapovjednika Ratka Mladića mogao bi biti određen u idućih desetak dana, priopćeno je u srijedu iz Haaškog suda.

"Potrajat će možda desetak dana dok se ne odredi odvjetnik", rekao je dužnosnik ICTY-ja Martin Petrov na redovnoj tjednoj konferenciji za novinare.

Mladić (69) uskoro bi se trebao sastati sa sedam odvjetnika koje je odabrao kako bi se u konačnici odlučio za jednog koji će mu biti voditelj odvjetničkog tima, dodao je.

Optuženik Mladić u ponedjeljak se odbio izjasniti o krivnji, prosvjedujući protiv toga što mu sud nije odobrio nazočnost odvjetnika koje je on odabrao, među kojima i Miloša Paljića, njegova beogradskog odvjetnika.

No Petrov je napomenuo kako taj odvjetnik ne govori ni engleski ni francuski, što je uvjet da bi netko mogao biti branitelj nekog od optuženika. "Jezični se uvjet u iznimnim slučajevima može revidirati ako je to u interesu pravde", naglasio je Petrov, objašnjavajući da Šaljić može biti dio Mladićeva braniteljskog tima, ali ne i njegov voditelj.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika