08.07.2011. / 13:08

Autor: Hina , Nacional.hr

Otvorena istraga protiv Strauss-Kahna zbog novih optužbi za silovanje

Otvaranje preliminarne istrage pada u vrijeme kada se čini da bi mogla biti odbačena tužba koju je za pokušaj silovanja protiv Strauss-Kahna podnijela sobarica iz njujorškog hotela

Državno odvjetništvo u Parizu otvorilo je u petak preliminarnu istragu po tužbi francuske novinarke i književnice Tristane Banon protiv Dominiquea Strauss-Kahna za pokušaj silovanja iz 2003. godine.

Banon (32) tvrdi da ju je bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) seksualno napao kada je došla u njegov stan intervjuirati ga u sklopu priprema za knjigu koju je napisala. Prizor napada Banon je opisala u televizijskoj emisiji 2007., te 2008., za portal AgoraVox.

Strauss-Kahnovi odvjetnici tvrde da je priča "izmišljena" i najavljuju da bi mogli Banon tužiti za klevetu.

Novinarkin odvjetnik tvrdi da njezina tužba počiva na materijalnim dokazima i nije "njezina riječ protiv njegove".

Pokušaj silovanja kažnjiv je do 15 godina zatvora, a zastarijeva nakon deset godina, dok seksualni napad zastarijeva tri godine poslije događaja.

Otvaranje preliminarne istrage pada u vrijeme kada se čini da bi mogla biti odbačena tužba koju je za pokušaj silovanja protiv Strauss-Kahna podnijela sobarica iz njujorškog hotela.

Po završetku preliminarne istrage, državno odvjetništvo iz Pariza može odlučiti proslijediti predmet istažnom sucu i otvoriti put za podizanje optužnice protiv bivšeg direktora MMF-a.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika