11.07.2011. / 14:52

Autor: Hina

Merkel: Italiji su potrebne proračunske reforme

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u ponedjeljak kako Italija mora dokazati da poduzima proračunske reforme potrebne za vraćanje povjerenja u euro zoni, a ona je uvjerena da će to učiniti.

Angela Merkel i Silvio BerlusconiAngela Merkel i Silvio BerlusconiNjemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u ponedjeljak kako Italija mora dokazati da poduzima proračunske reforme potrebne za vraćanje povjerenja u euro zoni, a ona je uvjerena da će to učiniti.

"Italija mora poslati važan signal prihvaćajući proračun koji zadovoljava potrebe za štedljivosti i konsolidacijom", rekla je Merkel na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s islandskom premijerkom Johanom Sigurdardottir u Berlinu.

"Imam puno povjerenje da će talijanska vlada donijeti upravo tu vrstu proračuna, razgovarala sam o tome jučer s talijanskim premijerom", rekla je Merkel.

Merkel je dodala da se Njemačka suglasila s drugim čelnicima eurozone kako je Grčkoj potrebno brzo odobriti drugi paket za sanaciju, te da će njezina zemlja zajedno s ostatkom Europske unije, učiniti sve što je potrebno za obranu eura.

"Njemačka i svi euro partneri odlučni su braniti stabilnost eura. Što se tiče Grčke, željela bih reći da mora dobiti novi program vrlo brzo", rekla je kancelarka.

Vodeći financijski dužnosnici eurozone u ponedjeljak drže ključne razgovore o Grčkoj i pogoršanju situacije u Italiji, sa zabrinutošću zbog širenja problema državnih dugova.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika