11.07.2011. / 16:35

Autor: Nacional.hr

Bulgaria potonula za dvije minute

"Broj oronulih plovila koja plove našim vodama je ogroman", kazao je Medvjedev

Foto: IlustracijaFoto: Ilustracija

Trenutno traje izvlačenje nesretno utopljenih koji su stradali u potonuću ruskog broda Bulgaria. "Plovilo je potonulo u roku od dvije minute. Članovi posade su izjavili kako su primjetili kako je voda počela ulaziti kroz prozore. I to takvim tempom da je brod brzo potonuo. Kad smo mi nadgledavali mjesto potonuća nismo pronašli preživjele brodolomce. Ubrzo smo napustili područje tragedije. Samo bi htjela reći kako su sva takva plovila stara i kako bi trebala biti pravilno održavana", izjavila je predstavnica agencije za spašavanje, Larisa Šaligina.

Ruski predsjednik Dimitrij Medvjedev najavio je za sutra dan žalosti za cijelu zemlju. Naredio je inspekciju svih plovila koje prevoze putnike u Rusiji. "Utvrđeno je kako je prekršen veći broj pravila. Bulgaria plovi 56 godina. Zadnji remont obavljen je prije 30 godina, 1980 godine. Dozvola za prijevoz putnika na brodu nije više važeća. Lijevi brodski motor nije bio ispravan, a brod je bio prenatrpan", rekla je glasnogovornica iz Ureda državnog tužitelja.

"Rezultate ove istrage treba sakupiti, ne samo u slučaju ove katastrofe, nego u odnosu na sva plovila ove klase, kao i ostalih. Broj oronulih plovila koja plove našim vodama je ogroman", kazao je Medvjedev.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika