12.07.2011. / 08:28

Autor: Hina , Nacional.hr

SAD kritizirale Siriju zbog napada na veleposlanstvo

State Department je priopćio da su napadnuti i zgrada veleposlanstva i rezidencija veleposlanika, ali nitko od osoblja nije bio u stvarnoj opasnosti

Sjedinjene Američke Države u ponedjeljak su osudile Siriju zbog odbijanja da zaštiti američko veleposlanstvo u Damasku od "sramotnog" napada vladinih pristaša koji su na taj način, po tvrdnjama SAD, htjeli odvratiti pozornost od političke krize u zemlji.

State Department je priopćio da su napadnuti i zgrada veleposlanstva i rezidencija veleposlanika, ali nitko od osoblja nije bio u stvarnoj opasnosti.

"Smatramo da sirijska vlada nije ispunila svoje obveze u skladu s Bečkom konvencijom o zaštiti diplomatskih institucija. To je apsolutno sramotno", rekla je na konferenciji za novinare glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland.

Dodala je sirijski otpravnik poslova pozvan u State Department kako bi primio i službenu prosvjednu notu te da američki dužnosnici razmatraju dodatne mjere kojima bi mogli poboljšati sigurnopsne uvjete u kompleksu veleposlanstva u Damasku.

Prosvjednici odani sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu u napali su američko i francusko veleposlanstvo u Damasku u ponedjeljak, tri dana nakon što su veleposlanici tih zemalja otišli u grad hamu, središte sirijske pobune protiv režima, kako bi pružili potporu prosvjednicima za demokraciju.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika