12.07.2011. / 11:37

Autor: Hina

Dan žalosti u Rusiji zbog potonuća Bulgarije

U Rusiji je u utorak dan žalosti, koji je proglasio predsjednik Dmitrij Medvedev, zbog potonuća izletničkog broda Bulgaria na rijeci Volgi u kojemu je, prema posljednjim podacima, život izgubila 71 osoba, javljaju ruski mediji.

Dmitrij Medvedev i Vladimir PutinDmitrij Medvedev i Vladimir PutinU Rusiji je u utorak dan žalosti, koji je proglasio predsjednik Dmitrij Medvedev, zbog potonuća izletničkog broda Bulgaria na rijeci Volgi u kojemu je, prema posljednjim podacima, život izgubila 71 osoba, javljaju ruski mediji.

"Broj žrtava nesreće u ovom trenutku je 71", prenose mediji podatke ministarstva za izvanredne situacije.

Na brodu, koji je korišten za turističko krstarenje po Volgi iako nije imao dozvolu za to, bilo je 208 osoba, među kojima oko 60 djece. Dopušteni broj putnika i članova posade tog broda bio je 140.

Spašeno je 79 ljudi, 71 osoba se utopila, a strahuje se da se preostalih 58 ljudi također utopilo.

Bulgaria, izletnički brod s dvije palube, sagrađen 1955. u tadašnjoj Čehoslovačkoj, po izjavama spašenih putnika potonuo je za samo osam minuta. Nesreća se dogodila oko 80 kilometara od Kazana, na dijelu na kojem je Volga jako široka. Od mjesta nesreće do obale ima otprilike tri kilometra. Dubina je na tom mjestu dvadesetak metara.

Uzrok nesreće se istražuje.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika