12.07.2011. / 12:37

Autor: Nacional.hr

Raymond i službeno vodi momčad zagrebačkih Medvjeda

Nakon iscrpnih pregovora sa željenim kandidatima i finalnih dogovora službeno je odlučeno kako će momčad zagrebačkog KHL MEDVEŠČAK u slijedećoj sezoni voditi kanađanin Marty Raymond. MacLean i Ratej pomoćnici glavnog trenera.

Marty RaymondMarty RaymondNakon iscrpnih pregovora sa željenim kandidatima i finalnih dogovora službeno je odlučeno kako će momčad zagrebačkog KHL MEDVEŠČAK u slijedećoj sezoni voditi kanađanin Marty Raymond. MacLean i Ratej pomoćnici glavnog trenera.

Podsjetimo, Nacional.hr još je početkom lipnja pisao da Raymond pregovara s Medveščakom.

Marty Raymond, 46 godišnjak rođen u kanadskom Drummondvilleu u Zagreb dolazi nakon 8 sezona koje je odradio kao trener Bakersfield Condorsa iz američke lige ECHL, od čega je jednu proveo na poziciji pomoćnog trenera, a 7 na poziciji glavnog trenera.

U posljednjih 7 sezona Marty Raymond uspio je momčad Bakersfield Condorsa odvesti na preko 40 pobjeda po pojedinoj sezoni i to čak 4 puta, dok je u posljednje dvije sezone bio prvak pacifičke divizije. U 7 sezona kao glavni trener Bakersfielda odveo je momčad u doigravanje u svim sezonama, četiri puta igrali su u četvrtfinalu, a čak tri puta igrali su u polufinalu Kelly Cup-a. Marty Raymond drži drugo mjesto na ljestvici trenera sa najdužim stažem u pojedinom klubu u ECHL ligi upravo zahvaljujući svom 7-godišnjem angažmanu na poziciji glavnog trenera istog kluba! Uz uspijehe s momčadi Bakersfield Condorsa, Raymond je 2000. osvojio prvenstvo lige WCHL (West coast hockey league) sa momčadi Phoenix Mustangs čiji je trener bio od 1997. do 2001. godine. 2001. godine dolazi na klupu tadašnjih Bakersfield Condorsa u ligi WCHL gdje ostaje 2 godine kao pomoćni trener. Momčad kao i sama liga WCHL tada zapadaju u organizacijske probleme i prestaju s djelovanjem. Već iste godine novi vlasnici oživljavaju Bakersfield Condorse u ligi ECHL, a Raymonda zadržavaju kao pomoćnog trenera gdje uskoro postaje i glavni trener. Prema navedenom, slobodno se može zaključiti kako je Raymond u jednom klubu proveo čak 10 radnih sezona!

Raymondu dolazak u Zagreb nije prvi susret s europskim hokejem. U sezonama 95./96. i 96./97. karijeru je počeo u Francuskoj kao trener ženske momčadi hokeja na ledu, dok je istovremeno igrao svoje posljednje sezone u francuskoj trećoj i četvrtoj ligi. U svojoj igračkoj karijeri, Raymond je igrao 5 sezona u švedskoj prvoj i drugoj ligi, za Sveučilište u Wisconsinu igrao je 3 sezone te je proveo i nekoliko sezona igrajući u američkim i kanadskim nižim ligama. Zanimljivo je da je u sezoni 2010./11. Raymond bio trener američkom igraču Bobby Robinsu, koji je sezonu ranije (2009./2010.) branio boje Jeseničana u ligi EBEL.

„Nakon dugih gotovo pa 10 godina s momčadi Bakersfield Condors, onom 'starom' i ovom 'novom', naravno da mi je teško bilo odlučiti se na odlazak, no želja prema novim izazovima i mogućnost treniranja nove momčadi bile su jače. Nije lako otići na drugi kraj svijeta, u zemlju u kojoj nikada nisi bio, no kao trener uvijek težim ka pobjedi i nisam osoba koja će odustati. Volim izazove, a treniranje KHL Medveščak činio mi se kao kvalitetan izazov!" komentirao je novi trener KHL Medveščak Marty Raymond.

„Željeli smo trenera koji nije nužno bio povezan samo s Europom, nekog novog i svježeg. Raymonds nam se učinio kao pravo ime, s rezultatima i kvalitetnim radom, te nakon dugih razgovora i odličnih preporuka igrača i trenera,te razmatranja raznih opcija i razgovora s još nekoliko kandidata, odlučili smo potpisati jednogodišnji ugovor upravo s Raymondom kao našim novim trenerom!" izjavio je predsjednik KHL Medveščak Damir Gojanović.

Najavu mogućeg dolaska Raymonda na poziciju glavnog trenara u Medveščaku proteklih tjedana pratili su medijski napisi i nagađanja o njegovim eventualnim antisemitskim izjavama. Glasnogovornik kluba Ranko Vučinić komentirao je te napise: „Upoznati smo sa slučajem navodnih izjava, a zbog kojih se trenutno vodi parnica na američkom sudu. Proteklih dana u konzultacijama s trenerom, agentima i pravnim savjetnicima zaključili smo kako je riječ o neosnovanim optužbama o čemu svjedoči i trenutni tijek procesa na sudu koji na žalost nismo u mogućnosti detaljno komenirati niti iznositi. Svakako treba istaknuti kako je trener, nakon što je sporna situacija razjašnjena, već nakon nekoliko dana vraćen na svoju poziciju u Klubu, a sporni igrač napustio je klub. Konačno, vodstvo Medveščaka do sada je nebrojeno puta dokazalo da u našem klubu nema mjesta netoleranciji i diskiminaciji, a posebice ne antisemtizmu i nacionalnim mržnjama, i uvjeravamo sve kako u slučaju postojanja opravdane sumnje u postupak ili izjave trenera on ne bi pronašao svoje mjesto u Medveščaku! Što se nas tiče, trener Raymond je dobro došao u Zagreb i s nestrpljenjem iščekujemo izlazak 'njegove' momčadi na zagrebački led!".

Uz glavnog trenera Marty Raymonda, dužnosti pomoćnih trenera u sezoni 2011./2012. obavljati će domaćoj publici poznati Don MacLean i Ivo Ratej ml.

Prvi pomoćni trener momčadi Medvjeda bit će zagrebačkoj publici dobro znani Don MacLean, prošlogodišnji hokejaš KHL Medveščak i igrač sa velikim stažem u brojnim svjetskim hokejaškim ligama. Iako su njegovu prvu sezonu u Medveščaku ispunili brojne minute izvan leda zbog ozljeda i bolesti sigurno je kako će iskustvo od čak 513 odigranih utakmica u ligi AHL, 41 u NHL, 51 u finskoj te 11 odigranih utakmica u švicarskoj prvoj ligi biti velika prednost i odlične kvalifikacije za poziciju pomoćnog trenera.

Drugi pomoćni trener Ivo Ratej ml., sin legendarnog igrača Medveščaka Ive Rateja, dugogodišnji je član KHL Medveščak, višestruki hrvatski reprezentativac i visokokvalificirani kineziolog tako će se naći u stručnom stožeru momčadi, gdje će biti zadužen za fizičku pripremu i spremnost igrača u nadolazećim pripremama za novu sezonu 2011./2012.

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika