13.07.2011. / 15:53

Autor: Nacional.hr

U Irskoj je uhićeno 26 osoba koje su izazivale nerede nakon parade

Policija je izjavila kako su izgrednici većinom osobe s kriminalnim dosjeom i kako nema dokaza da su neredi organizirani

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU Irskoj je uhićeno 26 osoba koje su nastavile izazivati nerede u Belfastu nakon jučerašnjih parada Narančastog reda, izvještava BBC.

Policija je izjavila kako su izgrednici većinom osobe s kriminalnim dosjeom i kako nema dokaza da su neredi organizirani. Prosvjednici su bacali Molotovljeve koktele, cigle, kamenje i boce na policiju. Među uhićenima ima maloljetnika. Ozlijeđeno je 16-ero policajaca.

Neredi su počeli jučer kad su članovi reda krenuli u mimohod kroz katolički dio garda. Na divljanje oko 200 prosvjednika, snage sigurnosti su odgovorile vodenim topovima i gumenim mecima. Na dan 12. srpnja protestantski Narančasti red kreće u mimohod diljem Irske obilježavajući pobjedu Kralja Williama nad katoličkim kraljem Jamesom II.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika