14.07.2011. / 16:28

Autor: Hina

Ljajić: Hadžić će uskoro biti uhićen iako bi predaja bila najbolja opcija

Predsjednik srbijanskog Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je za beogradski ''Novi Magazin'' od četvrtka kako misli da će preostali haaški bjegunac Goran Hadžić brzo biti uhićen te je ocijenio kako je predaja najbolja opcija za Hadžića i njegovu obitelj.

Goran HadžićGoran HadžićPredsjednik srbijanskog Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je za beogradski ''Novi Magazin'' od četvrtka kako misli da će preostali haaški bjegunac Goran Hadžić brzo biti uhićen te je ocijenio kako je predaja najbolja opcija za Hadžića i njegovu obitelj.

Ljajić je u razgovoru za najnovije izdanje tog tjednika kazao kako je teško precizno reći koliko ljudi traga za Hadžićem.

''Ranije su svi kapaciteti bili usmjereni na Karadžića i Mladića. Siguran sam da je ovo mnogo lakši slučaj nego oni i da će brzo biti u Haagu. Hadžiću bi najbolje bilo da se preda i koristi pomoć koju naš zakon predviđa, a koju neće imati ako bude uhićen. Predaja je najbolja opcija i za njega i za njegovu obitelj'', kazao je Ljajić.

Na konstataciju novinara da je glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz nedavno rekao kako će ''daviti'' Srbiju sve dok ne izruči Hadžića, Ljajić je kazao kako je ''davljenja'' bilo i svih ovih godina, iako, po njegovim riječima, nije bilo potrebe.

''S davljenjem i bez njega, Srbija je izručila najveći broj optuženika – 45, a brzo će i Hadžića. Prema tome, Srbija će svoju obvezu ispuniti i okončati suradnju s Tribunalom na najbolji način'', istaknuo je.

Po optužnici ICTY-ja protiv bivšeg čelnika pobunjenih Srba u istočnoj Slavoniji Gorana Hadžića, objavljenoj sredinom srpnja 2004., Hadžić se tereti za ratne zločine nad Hrvatima i drugim nesrbima na okupiranom području od sredine 1991. do kraja 1993.

Hadžića se u 14 točaka tereti za zločine protiv čovječnosti i kršenje ratnog prava i običaja počinjene progonom Hrvata i drugih nesrba, istrjebljenjem i ubojstvima, pritvaranjem, mučenjem, nehumanim postupcima, deportacijama, bezobzirnim uništavanjem sela, vjerskih i kulturnih objekata te pljačkom imovine.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika