16.07.2011. / 09:53

Autor: Hina

Talijanski parlament usvojio paket mjera štednje, može li ih Berlusconi provesti

Donji dom talijanskog parlamenta u petak je usvojio paket mjera štednje u iznosu od 48 milijardi eura u svrhu izbjegavanja sveobuhvatne financijske krize, ali se sve glasnije postavljaju pitanja o sposobnosti vlade da provede daljnje reforme.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiDonji dom talijanskog parlamenta u petak je usvojio paket mjera štednje u iznosu od 48 milijardi eura u svrhu izbjegavanja sveobuhvatne financijske krize, ali se sve glasnije postavljaju pitanja o sposobnosti vlade da provede daljnje reforme.

Za paket mjera štednje glasovalo je 314 zastupnika, a protiv je bilo 280.

Paket štednje, koji je predložila vlada premijera Silvija Berlusconija, predviđa niz mjera, među kojima su smanjenje troškova državne administracije i javnog sektora te porezne mjere, s krajnjim ciljem da Italija do 2014. godine izađe iz proračunskog deficita.

Nekoliko sati ranije zastupnici Donjeg doma izglasali su povjerenje Berlusconijevoj vladi s 316 glasova za i 284 protiv.

Senat je usvojio paket mjera štednje dan ranije, u četvrtak.

Vezane vijesti

EP oštro napao postignuti dogovor o promjeni Schengena

EP oštro napao postignuti dogovor o promjeni Schengena

Zastupnici Europskog parlamenta oštro su kritizirali zemlje članice i zatražili od njih da preispitaju svoju odluku prema kojoj europski… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 16.07.11. 23:49

Mislim da će Italija krenuti Ferarijem po grčkom autoputu propasti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika