18.07.2011. / 08:33

Autor: Hina

Afganistan: Ubijen bliski Karzaiev suradnik

Karzaijev polubrat ubijen je prije nekoliko dana u pokrajini Kandahar, u sličnom napadu, a odgovornost za napad su preuzeli talibani

Bliski suradnik afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija, Žan Mohamed Kan, ubijen je u nedjelju navečer u Kabulu kada je skupina naoružanih napadača upala u njegov dom u glavnom afganistanskom gradu, samo nekoliko dana nakon što je na isti način ubijen i Karzaijev polubrat Ahmad Vali Karzai.

Riječ je o bliskom Karzaijevu savjetniku i nekadašnjem guverneru pokrajine Uruzgan koji je stradao u napadu naoružane skupine koja se prilikom napada oružano sukobila sa snagama sigurnosti. Te su snage inače brojne u ovom dijelu grada, četvrti Karte Seh, u kojoj je smješten i afganistanski parlament i koja je dom brojnih političara, novinara te sjedište nekih veleposlanstava.

Karzaijev polubrat ubijen je prije nekoliko dana u pokrajini Kandahar, u sličnom napadu, a odgovornost za napad su preuzeli talibani.

Do današnjeg napada i ubojstva došlo je u isto vrijeme kada je u pokrajini Bamijan NATO počeo s predajom ovlasti afganistanskim snagama sigurnosti.

Prisutnost američkih snaga pomogla je jačanju sigurnosti na jugu zemlje tijekom protekle godine, no nesigurnost se počela širiti nekada mirnim sjevernim dijelom zemlje, uz borbe na istoku zemlje i rekordno stradanje civila, kojih je samo u posljednjih šest mjeseci ubijeno 1500.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika