20.07.2011. / 12:53

Autor: Nacional.hr

Novi Medvjed u zagrebačkom brlogu – Sasha Pokulok

Nakon pojačanja u obrani Geoffa Waugha i Saše Martinovića, kanađanin Sasha Pokulok novi je član 'obrambenog tima' zagrebačkih Medvjeda.

Sasha PokulokSasha PokulokNajnovije pojačanje u obrani Medveščaka je 25 godišnji kanađanin Sasha Pokulok, visok (196cm), jak i čvrst (104kg) obrambeni igrač sa snažnim udarcem, odličnim pregledom igre i kontrolom paka koji će unijeti još više sigurnosti u obranu zagrebačkih Medvjeda.

Pokulok sportsku karijeru počinje u kanadskoj juniorskoj ligi SJHL (Saskatchewan Junior Hockey League) u kojoj provodi jednu sezonu (2003./2004.) i gdje kao branič postiže 23 boda u 39 utakmica. Naredne godine Pokulok upisuje fakultet na Cornell University te nastupa u dvije sezone (2004/05, 2005/06) u 53 utakmice za hokejašku momčad sveučilišta, postiže 23 boda i osvaja prvenstvo sveučilišne lige NCAA. Suigrač u dvije sezone bio mu je Kevin McLeod, igrač EBEL Vienne za narednu sezonu. U sezoni 2005./2006. Pokulok dobiva poziv te igra na 6 utakmica Svjetskog prvenstva elitne skupine u kategoriji U20, u kojoj osvaja zlatnu medalju, za momčad Kanade.

2005. Pokulok je odabran kao 14. igrač prvog kruga „drafta" od strane NHL momčadi Washington Capitals, te tako isprva odlazi u njihovu filijalu, momčad South Carolina Stingrays (ECHL) a zatim, također u njihovu drugu filijalu - momčad Hershey Bears (AHL). Naredne dvije sezone Pokulok provodi igrajući između liga ECHL i AHL. 2008. sa momčadi South Carolina Stingrays Pokulok osvaja Kelly Cup (finale lige ECHL).

U sezoni 2009./2010. Pokulok prelazi u ECHL momčad Bakersfield Condors gdje, uz povremene odlaske u AHL momčadi Springfield Falcons i San Antonio Rampage, ostaje cijele sezone i igra za svog novog/starog trenera u 49 utakmica te postiže 13 golova i 26 asistencija kao branič. Suigrač u momčadi San Antonio Rampage bio mu je i zagrebački Medvjed Kenny MacAulay. U četiri sezone u američkim profesionalnim ligama, Pokulok je nastupio u 132 utakmice u ligi ECHL te postigao 78 bodova, dok je u AHL-u zaigrao 68 puta i postigao 15 bodova.

U Zagreb Pokulok dolazi iz DEG Metro Stars iz Düsseldorfa, momčadi iz elitnog razreda njemačkog hokeja, lige DEL, gdje je odigrao 61 utakmicu, te postigao 6 golova i ukupno 17 bodova i ušao u samo polufinale doigravanja.

„Sasha Pokulok dolazi u Zagreb iz njemačkog prvoligaša DEG Metro Stars, tako da je imao već uspješnu premijeru na europskom ledu, dok u Zagrebu očekujemo da ce postati čvrst stup obrane Medvjeda. Pokuloka smo zapazili još pretprošle godine, kao igrača hrvatskog podrijetla u američkim ligama, a preporuke našeg trenera jako su utjecale na izbor Pokuloka kao budućeg medvjeda." kratko je izjavio Markoantonio Belinić iz zagrebačkog Medveščaka.

Sasha Pokulok u Zagreb dolazi potkraj srpnja, a premijeru pred domaćom publikom imati će početkom rujna na 2. memorijalnom turniru Ferdo Spajić. Svoju prvu utakmicu za Medvjede Sasha Pokulok odigrati će 15. kolovoza u Ljubljani protiv HDD Tilija Olimpija

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika