20.07.2011. / 18:00

Autor: Nacional.hr

FBI u sklopu međunarodne akcije uhitio 14 članova hakerske grupe Anonymous

U izjavi FBI-a i Ministarstva pravosuđa navodi se kako je izdano 35 uhidbenih naloga diljem zemlje kao 'dio istrage u tijeku o kordiniranim cyber-napadima protiv velikih tvrtki i organizacija'

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMinistarstvo pravosuđa SAD-a i FBI su izjavili kako je u sklopu međunarodne akcije uhićeno 14 osoba za koje se sumnja kako su članovi hakerske grupe Anonymous, izvještava CNN.

U izjavi FBI-a i Ministarstva pravosuđa navodi se kako je izdano 35 uhidbena naloga diljem zemlje kao 'dio istrage u tijeku o kordiniranim cyber-napadima protiv velikih tvrtki i organizacija'. Agenti FBI-a su na šest lokacija na Long Islandu, Brooklynu i Bronxu napravili pretres i zaplijenili kompjutere i ostale materijale.

Anonymous se sumnjiči kako su sudjelovali u hakerskom napadu na internetske stranice PayPala, Sonya, Fox Newsa, Arizona Department of Correctionsa i konzultantsku tvrtku Booz Allen Hamilton. Vjeruje se kako su internet-kriminalci ranije ometali i rad Scientološke crkve, Motion Picture Associationa of America i Recording Industry Associationa of America.

Vezane vijesti

Američki i hrvatski stručnjaci o cyber kriminalu

Američki i hrvatski stručnjaci o cyber kriminalu

Američki stručnjaci za cyber kriminal sastali su se s hrvatskim stručnjacima na tome području, u sklopu inicijative američkog veleposlanstva za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika