18.04.2012. / 19:45

Autor: Hina

Time: Lin i Adele među 100 najutjecajnijih osoba svijeta

Košarkaš Jeremy Lin, hakerska skupina Anonymous, pjevačica Adele i predsjednik Europske središnje banke Mario Draghi uvršteni su među 100 najutjecajnijih osoba u svijetu 2012., prema popisu koji je u srijedu objavio američki tjednik Time.

AdeleAdeleKošarkaš Jeremy Lin, hakerska skupina Anonymous, pjevačica Adele i predsjednik Europske središnje banke Mario Draghi uvršteni su među 100 najutjecajnijih osoba u svijetu 2012., prema popisu koji je u srijedu objavio američki tjednik Time.

U vrlo raznorodnom popisu koji obuhvaća umjetnike, poslovne ljude, političare i ostale istaknute osobe rekordno je malo Amerikanaca jer čak 54 osobe nisu iz SAD-a, naglašava Time.

"Mijenja se sfera utjecaja", navodi Time, objašnjavajući da u doba Twittera "utjecaj nikad nije bilo lakše ostvariti i nikad nije bio prolazniji".

"Zato nastojimo odabrati osobe čiji je utjecaj istodobno i trajan i hvalevrijedan", ističe Time.

Time svoj popis ne slaže po važnosti osoba, već nastoji odabrati najutjecajnije osobe iz raznih područja. Tako su za ovu godinu među političarima najutjecajnijima proglasili, među ostalim, kolumbijskog predsjednika Juana Manuela Santosa, talijanskog premijera Maria Montija, njemačku kancelarku Angelu Merkel, američkog predsjednika Baracka Obamu i mnoge druge.

Među sportašima su se našli američki košarkaš tajvanskog podrijetla Jeremy Lin i argentinski nogometaš Lionel Messi, a među umjetnicima i kreatorima pjevačice Adele i Rihanna te britanska stilistica Sarah Burton.

Vezane vijesti

Hakeri napali britansko ministarstvo unutarnjih poslova

Hakeri napali britansko ministarstvo unutarnjih poslova

Britansko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u subotu navečer da istražuje informacije o cyber napadu skupine Anonymous na njihovu internet… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika