06.03.2012. / 19:41

Autor: Hina

Anonymous: Američke vlasti optužile 5 osoba za hakerske napade

Američke vlasti su podigle optužnicu protiv pet osoba povezanih s hakerskom skupinom Anonymous, među kojima je jedna priznala krivnju, rekao je u utorak policijski izvor za agenciju France Presse.

Anonymousi su postali poznati kada su krenuli u odmazdu zbog WikileaksaAnonymousi su postali poznati kada su krenuli u odmazdu zbog WikileaksaAmeričke vlasti su podigle optužnicu protiv pet osoba povezanih s hakerskom skupinom Anonymous, među kojima je jedna priznala krivnju, rekao je u utorak policijski izvor za agenciju France Presse.

"Oni su članovi Anonymousa i skupina povezanih s njime", dodao je izvor napomenuvši da su "neki optuženi" za organizirane informatičke napade.

Kako je izvijestila televizijska mreža Fox News, optužnicu protiv dvoje Britanaca, dvoje Iraca i Amerikanca iz Chicaga moglo bi objaviti savezno tužiteljstvo u New Yorku tijekom dana.

"Ovo je razoran udarac za ovu organizaciju", rekao je za Fox News čelnik savezne policije (FBI) koji sudjeluje u istrazi. "Trenutačno razbijamo LulzSec", jednu od većih hakerskih skupina povezanu s Anonymousom, poznatu i kao Lulz Security.

Vlasti su provele akciju uz pomoć Njujorčanina kojeg je Fox News predstavio kao Hectora Xaviera Monsegura zvanog Sabu koji je koordinirao akcije velikog broja hakera iz LulzSeca. Pošto ga je FBI u lipnju razotkrio, Sabu je surađivao s vlastima i 15. kolovoza priznao krivnju.

Anonymous i LulzSec su u zadnjih godinu dana preuzeli odgovornost za desetke napada na mrežne stranice velikih tvrtka i tijela vlasti, među kojima FBI-ja i CIA-e.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika