06.04.2012. / 19:46

Autor: Nacional.hr

Anonymousi kod HBK

'Možda ste javnosti nevidljivi, ali nama niste'

"Sve se svodi na jednu stvar - dobro nas lažete. Možda ste javnosti nevidljivi, ali nama niste", poručili su hakeri

Foto: Screenshot Foto: Screenshot Hrvatski hakeri koji se povezuju sa svjetski poznatom hakerskom grupom Anonymous 'posjetili' su stranice Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije i ostavili poruku svim posjetiteljima.

Poručili su kako je došlo doba kada 'crkva' gubi vrijednost riječi 'zajednica'. Podsjećaju da se papa benedikt XVI. bori siromaštva, a Hrvati skreću pogled sa troškova crkve.

"Smiješna crkvo, reci, zašto guraš ruku politici, te skrivaš 'onoga' koji se počastio djetetom? Zašto našim klincima besplatno punite glave lažnim informacijama? Odgovori, zašto homo nije normalan, a ti jesi? Što je sa onima koji nemaju novaca za krštenje, te zašto fimanik daje 100 kn za nošenje haljine dva sata? Pitanja odlaze u beskonačnost, odgovora nikad, nije ni potreban", zapisali su hrvatski Anonymousi.

Dodaju kako 'dok propovjedate o miru, mažete nam oči i iskorištavate to".

"Sve se svodi na jednu stvar - dobro nas lažete. Možda ste javnosti nevidljivi, ali nama niste", poručili su hakeri te dodali kako je to ujedno javno upozorenje svim korumpiranim crkvama, župama i biskupijama.

"Pratimo vas", pišu na kraju hakeri na stranicama HKB koje su nakon upada postale nedostupne.

Vezane vijesti

HBK: Javna rasprava i referendum o bitnim pitanjima

HBK: Javna rasprava i referendum o bitnim pitanjima

Komisija HBK Iustitia et pax u svom je posljednjem zaključku izrazila zabrinutost za stanje u hrvatskom društvu, ali i pokušala ukazati na pravo… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 06.04.12. 20:51

Anonimusy u pravu ste,zašto se ne kažnjavaju crkveni vjerodostojnici koji se ogriešiše o diete????????????

Sramota za KATOLIČKU Crkvu i nas katolike


registracija
11/1/10

fluid, 07.04.12. 14:05

Crkva,kao institucija,je davno postala isključivo firma sa beskonačnom svjetskom koncesijom.Bit će da je to nadoknada za uspostavljanje kršćanske vjere pa kao apologeti imaju pravo na naplatu "svojega proizvoda".Naravno da sve liči na vrlo grotesno i neprihvatljivo,no očigledno i oni u crkvi imaju svoje kriterije,ma šta god to bilo.Sve košta pa i duhovnost.Gotovo da ih više ni ne osuđujem zbog toga.Na to ni nemam pravo ali kritiku smijem,mogu i hoću izreći.Izvrnuli su smisao vjere do apsurdnosti i neprihvatljivosti.Ostalo je jedino na ljudima da vjeruju u takvu instituciju ili da se okrenu pravoj osobnoj vjeri u samoga Boga i u Njegovu providnost.Bez očigledno lažnih posrednika kojima nije cilj duhovno učenje i širenje vjere na duhovnoj razini,već osobni interesi i klanjanje bogu-zletnom teletu.Dakle,tko voli-nek izvoli.Biti član bilo koje organizacije,danas košta.Dakle osobe koje smatraju da se milost Boga za spas osobne duše može kupiti novcem,neka to i čine.Slobodan izbor.U svemu tome me samo smeta licemjerje i lažni moral.Pričati jedno i pozivati se na Božiju pravdu i Božije zakonitosti a sa druge strane se ponašati kao korporacija,to je nedopustivo.Ali,ponavljam,sve je stvar osobnog odabira.Danas je najvažnije da nema više lomača pa nema ugroze za pojedince drugačijih nazora i uvjerenja.Ostaje još samo stigma za drugačije u sredini koja nije dovoljno shvatila ni Boga ni stvarnost,a još manje osobnu odgovornost za vlastite postupke.Oni su još uvijek neko jezgro u koje se ne uklapaju pojedinci mojega tipa pa se moraju suočavati sa stigmatizacijom sredine.No i to polako izlazi "iz mode"tako da će kršćanska religija proći kao i rimsko carstvo svojevremeno.Urušit će se samo od sebe u svojem evolutivnom dosegu nemoralnosti i povijesnoj izgubljenosti upravo od ideje koju su trebali baštiniti od samoga Isusa Krista.Kako onda tako i danas Isusa izdadoše upravo oni najbliži.


registracija
28/1/12

Bvalen16, 07.04.12. 22:49

Bi bilo veselo da Isus uskrsne.....al' bi letjelo perje po Vatikanu d.o.o...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika