21.07.2011. / 11:19

Autor: Hina , Nacional.hr

Hadžić bi mogao biti izručen Haagu u petak

Vekarić je novinarima ispred beogradskog Posebnog suda, u čijem se pritvoru nalazi Hadžić, kazao kako se očekuje da ministrica pravosuđa Snežana Malović potpiše nalog za Hadžićevo izručenje te da od sigurnosnih procjena ovisi kada će izručenje biti provedeno

Uhićeni haaški optuženik Goran Hadžić mogao bi već u petak biti izručen Haaškom tribunalu, a njegovo se izručenje, po riječima Hadžićeva odvjetnika Tome File, može očekivati nakon se Hadžić danas i sutra bude vidio s članovima svoje obitelji.

Foto: ArhivaFoto: ArhivaHadžić se, po riječima File, i formalno pismenim putem odrekao prava na žalbu na odluku sudskog vijeća o ispunjenosti uvjeta za njegovo izručenje Haaškom tribunalu, a dokumentacija o tome je, po riječima zamjenika tužitelja za ratne zločine Bruna Vekarića, upućena srbijanskom ministarstvu pravosuđa.

Vekarić je novinarima ispred beogradskog Posebnog suda, u čijem se pritvoru nalazi Hadžić, kazao kako se očekuje da ministrica pravosuđa Snežana Malović potpiše nalog za Hadžićevo izručenje te da od sigurnosnih procjena ovisi kada će izručenje biti provedeno.

Hadžićev odvjetnik Toma Fila kazao je kako bi Hadžić mogao biti izručen već u petak navečer nakon što budu završeni susreti Hadžića s njegovom obitelji.

Po riječima File, liječnici u Posebnom sudu ocijenili su da je Hadžić dobrog zdravstvenog stanja.

Hadžića je danas u pritvoru posjetio jedan dio njegove obitelji, dok bi ga u petak, kako se očekuje, mogli obići ostali članovi obitelji.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
2/1/11

prohujalo, 21.07.11. 11:36

nekad davno isti Toma Fila je glasio kao vrhunski advokat i vrlo skup......
da taj isti brani ovakvog debila......izgleda sve Balkanska politika-j... lud zbunjena


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika