21.07.2011. / 14:16

Autor: Hina , Nacional.hr

Uništen Hessov grob i iskopani njegovi ostaci

Njemački neonacisti njeguju kult bivšeg Hitlerova nasljednika kojeg smatraju mučenikom i svake se godine 17. kolovoza okupljaju na njegovu grobu

Foto: WikipediaFoto: WikipediaPosmrtni ostaci nekadašnjeg glavnog suradnika Adolfa Hitlera, Rudolfa Hessa, iskopani su, a njegov grob na groblju u Bavarskoj je uništen, piše dnevnik Sueddeutsche Zeitung u četvrtak.

Protestantska župa u Wunsiedelu, općini s manje od 10.000 stanovnika, u blizini češke granice, odlučila je da neće produljiti obiteljsku koncesiju na grob u kojemu počiva bivši nacistički čelnik kako bi spriječila neonacističke skupove na godišnjicu njegova samoubojstva, 17. kolovoza 1987., dodaje list.

Po istom izvoru, Hessovi nasljednici su odlučili da će njegove zemne ostatke spaliti a pepeo prosuti u more.

Njemački neonacisti njeguju kult bivšeg Hitlerova nasljednika kojeg smatraju mučenikom i svake se godine 17. kolovoza okupljaju na njegovu grobu.

Bivšeg potpredsjednika nacionalsocijalističke stranke (NSDAP) na početku vladavine Adolfa Hitlera sud u Nuernbergu osudio je na doživotni zatvor, ali se on ubio nakon 41 godine provedene u zatvorskoj samici u Spandauu, u Zapadnom Berlinu, gdje je bio jedini zatočenik.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika