23.07.2011. / 14:55

Autor: Hina , Nacional.hr

HDZ: optužnica protiv Vlahušića kulminacija događaja u gradskoj vlasti

"Što bi se dogodilo kada bi koalicija koja vlada Dubrovnikom - SDP, HNS, HSU i HSLS te Nezavisna lista - slučajno došla na vlast u Hrvatsku? Jedino kaos, nerad, prazna obećanja i obmane", kazala je Dubravka Šuica

foto Mario Strmotićfoto Mario StrmotićPredsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica izjavila je danas kako je jučerašnje podizanje optužnice USKOK-a protiv gradonačelnika Andre Vlahušića "očito kulminacija svega onoga što se događa u Dubrovniku i njezinoj aktualnoj vlasti u protekle dvije godine".

Također je optužila predsjednicu Gradskog vijeća Olgu Muratti za aroganciju i bahaćenje pred Gradskim vijećem te je ocijenila kako bi za dobrobit građana Dubrovnika nakon svega i ona i Vlahušić trebali podnijeti ostavke.

"Što bi se dogodilo kada bi koalicija koja vlada Dubrovnikom - SDP, HNS, HSU i HSLS te Nezavisna lista - slučajno došla na vlast u Hrvatsku? Jedino kaos, nerad, prazna obećanja i obmane", kazala je Dubravka Šuica na konferenciji za novinare.

Predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Frano Matušić kazao je kako se ponašanje SDP-ova i HNS-ova gradonačelnika Andra Vlahušića najbolje uklapa u europske standarde koje zagovaraju Zoran Milanović i Vesna Pusić. "Kad bi se ti europski standardi primjenjivali na Radimira Čačića onda on niti dana ne bi ostao u politici", rekao je.

Također je zatražio da se istraži tko je od SDP-ovih dužnosnika uzeo 4,7 milijuna dolara mita kod nabave Dailmerovih vozila, tko je "zamračio" 80 milijuna kuna u Riječkim tržnicama te prozvao zagrebački Holding i njegove čelnike da je Holding zapravo blagajna SDP-a.

Matušić je kazao kako mu je drago da ni on ni Dubravka Šuica, kao saborski zastupnici, nisu sudjelovali na "stranačkom derneku SDP-a" za vrijeme otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara na kojem su, uz predsjednika Ivu Josipovića, bili SDP-ovi dužnosnici Igor Dragovan, Arsen Bauk, Milanka Opačić te HNS-ovci Radmir Čačić i Andro Vlahušić. Rekao je kako je žalosno da iz Ureda predsjednika Josipovića umjesto s te večere šalju slike s koktela prije početka svečanosti otvaranja Ljetnih igara koji je održan u Palači Sponza.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
12/12/10

112131, 23.07.11. 15:36

Ajde Frane reci ti njima, jedva čekam da čujem taj glas, ništa nisi falia, jedino mi fali slika da ga vidim, dojam bi bio potpun.


registracija
31/1/10

STTony, 23.07.11. 16:20

HDZ = potpuna shizofrenija.


registracija
28/4/10

Zvonko, 23.07.11. 20:17

Ovo je nespojivo! HNS i kriminal?

Težak promašaj! Pa tko je još vidio lopova iz redova HNS-a?


registracija
9/3/11

ajme3meni, 23.07.11. 22:18

Javila se prava za riječ, koja je u 8 godina što je bila gradonačenica Dubrovnika duboko okrizla u kriminal, od prenamjene zemljišta, pogodovanje kod gradnje javne garaže, gradnja obiteljske kuće preplaćenog javnog zahoda, utaje poreza..


registracija
11/1/10

fluid, 23.07.11. 23:06

Dubravka Šuica je vjerni vojnik partije.Odana do groba.Doktrinu Tuđmana o 200 bogatih obitelji i ostatka koji će za njih raditi,je provodila dosljedno i po važećim hrvatskim zakonima.Ona je oličenje legaliteta u Hrvatskoj."SVE PO ZAKONU"!Što je već svima jasno da je pretvorba bila,u stvari pljačka vlastitog naroda,nije nešto sa čime bi se ona zamarala.Uostalom pljačka u ptretvorbi je ipak samo mit.Dosljedna provedba zakona kojima je pljačka legalizirana,je nešto što je ipak zakonitost.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika