24.07.2011. / 13:25

Autor: Hina , Nacional.hr

Teheran optužuje SAD i Izrael za ubojstvo znanstvenika

"Američko-cionistički teroristički napad na iranskog znanstvenika novi je pokazatelj razine mržnje Sjedinjenih Država... Amerikanci moraju dobro razmisliti o posljedicama tih nedjela", rekao je Laridžani

Predsjednik iranskog parlamenta Ali Laridžani izjavio je da je ubojstvo iranskog znanstvenika u subotu u Teheranu "američko-cionistički teroristički napad", izvijestila je u nedjelju agencija Mehr.

"Američko-cionistički teroristički napad na iranskog znanstvenika novi je pokazatelj razine mržnje Sjedinjenih Država... Amerikanci moraju dobro razmisliti o posljedicama tih nedjela", rekao je Laridžani.

Iranski mediji u nedjelju su prestali Dariuša Rezajea nazivati nuklearnim znanstvenikom, a agencija Fars daje naslutiti da se radilo o grešci i navodi da je 35-godišnji Razaje pohađao poslijediplomski studij iz područja električne energije na teheranskom sveučilištu.

U subotu su razne iranske novinske agencije predstavljale Rezajea kao profesora fizike i stručnjaka za nuklearnu fiziku.

Agencija Isna je navela da je bio povezan s Iranskom organizacijom za atomsku energiju, a agencija Mehr da je bio predavač i bavio se istraživanjima na području neutronske fizike u toj organizaciji.

Agencija Fars dodaje da je bio povezan s ministarstvom obrane.

Rezaje je ubijen u subotu s pet hitaca koje su u njega ispalile nepoznate osobe na motoru dok je sa ženom, koja je u napadu ranjena, išao po djecu u vrtić.

Nekoliko iranskih nuklearnih znanstvenika posljednjih je godina ubijeno u atentatima ili su neobjašnjivo nestali, što Teheran pripisuje Izraelu i zapadnim silama, koje optužuje da pokušavaju zaustaviti napredak njegovog nuklearnog programa koji je predmet spora sa Zapadom.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 24.07.11. 19:10

ovo je vjerojatno istina,ali što Ahmadinedžad čeka??
Uviek prieti,ali od lajanja niš,neka krene u akciju


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika