25.07.2011. / 08:33

Autor: Nacional.hr

Prvi put pred javnosti: Goran Hadžić izjašnjava se o optužici na Haaškom sudu

Optužen je, među ostalim, i za pokolj na Ovčari gdje je strijeljano 250 Hrvata izvedenih iz vukovarske bolnice 1991.

Goran HadžićGoran HadžićBivši vođa Srba u Hrvatskoj, Goran Hadžić danas će se u 16 sati po prvi puta pojaviti pred sucima Haaškog suda. Hadžića će upoznati s njegovim pravima i obvezama prema sudu, upoznati ga s optužnicom koja je podijeljena u 14 točaka i upitati ga osjeća li se krivim.

Optužnica ga tereti za zločine nad Hrvatima i drugim pripadnicima nesrpskih naroda u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu 1991. i 1992. godine.

Tereti ga se za zločine protiv čovječnosti i kršenje ratnog prava i običaja počinjene progonom Hrvata i drugih nesrba, istrjebljenjem i ubojstvima, pritvaranjem, mučenjem, nehumanim postupcima, deportacijama, bezobzirnim uništavanjem sela, vjerskih i kulturnih objekata te pljačkom imovine. Optužen je, među ostalim, i za pokolj na Ovčari gdje je strijeljano 250 Hrvata izvedenih iz vukovarske bolnice 1991.

Ukoliko se ne izjasni o krivnji, to može učiniti na sljedećem ročištu koje će se održati za mjesec dana. Također, u tom periodu Hadžić mora imenovati odvjetnika koji će ga zastupati tijekom suđenja.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 25.07.11. 10:59

Kriv je!!!!!!!!

nosonja,mccoy i aga sovulj i prohujalo i ostali antielementi su krivi!!!!!


registracija
8/7/10

Maroje, 25.07.11. 11:34

Takvih koji razmišljaju kao Hadžić ima na izvoz po selima sa srpskim življem oko Vukovara i Osijeka.Nažalost pogrešnom politikom su amnestirani. Samo čekaju iz" busije" na napad protiv Hrvatske i hrvata.HITNO UKINUTI ZAKON O ABOLICIJI ČETNIKA


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika