25.07.2011. / 10:48

Autor: Nacional.hr

NHL igrač Andy Delmore „probno“ u Zagrebu

ndy će u Zagrebu ostati do 6 tjedana, tijekom kojih ćemo evaluirati njegove vještine i spremnost, te sukladno rezultatima i mišljenjima trenera i stručnog stožera odlučiti o potencijalnom ugovoru za sezonu 2011./2012.

Andy DelmoreAndy DelmoreOsvajač kanadske juniorske lige OHL, dvostruki član All star momčad njemačke DEL lige, dobitnik nagrade „Eddie Shore" za najboljeg obrambenog igrača AHL lige, igrač sa preko 250 NHL utakmica, Andy Delmore dolazi u KHL Medveščak na probni rok, priopćili su iz Medveščaka.

„Mogu uistinu potvrditi da smo nakon dugih razgovora i pregovora uspijeli dogovoriti probni rok sa Delmoreom. Kroz pripremni period željeli smo imati veći broj igrača na raspolaganju, kako bi se što bolje pripremili za početak sezone, a i pojačali konkurenciju i natjecateljski duh u momčadi. Širina samog rostera potrebna nam je i u slučaju potencijalnih ozljeda, kako ne bi smo morali početkom sezone tražiti zamjene. Andy Delmore vrhunski je ofenzivni obrambeni igrač, odlično vodi igru tijekom igre sa igračem više, puca sa desnom palicom, što često može biti presudno kod obrambenih igrača, a ima i jedan od najjačih udaraca sa plave linije u hokeju. Andy će u Zagrebu ostati do 6 tjedana, tijekom kojih ćemo evaluirati njegove vještine i spremnost, te sukladno rezultatima i mišljenjima trenera i stručnog stožera odlučiti o potencijalnom ugovoru za sezonu 2011./2012." rekao je povodom objave Markoantonio Belinić ispred KHL Medveščak Zagreb te dodao „Okupljanjem momčadi u Zagrebu već kroz nekoliko dana trener će sa svojoim sportskim timom „ispitati" fizičku spremnost igrača nakon kraćeg odmora, uvidjeti jesu li igrači kvalitetno odrađivali „domaću zadacu" i odlučiti kakav će bit konačan sastav momčadi i tko će 11. rujna u medveščakovom dresu izaći pred publiku u Domu Sportova!'.

Kanadski obrambeni igrač, Andy Delmore, u Zagreb dolazi iz norveškog prvoligaša Lørenskog, gdje je proveo prošlu sezonu, a za koji je odigrao 24 utakmice u regularnom dijelu te još 11 u doigravanju došavši do samog polufinala norveške lige. U svojoj bogatoj karijeri, Delmore se može pohvaliti s osvojenom titulom prvaka OHL lige, jedne od 3 najjače kanadske juniorske lige. U ligi OHL Delmore je odigrao 281 utakmicu i pritom kao obrambeni igrač zabilježio 202 boda od čega čak 53 gola!

Delmore je zaigrao za 4 različita NHL kluba - Philadelphia Flyers, Nashville Predators, Buffalo Sabres i Columbus Blue Jackets, u 287 utakmica zabilježivši 45 golova te 103 boda. Igrajući u ligi AHL nastupio je u 452 utakmice, zabilježivši 247 bodova. U sezoni 2005./2006. Delmore osvojio je prestižnu nagradu za najboljeg obrambenog igrača lige AHL „Eddie Shore Award", te je iste godine imao najviše asistencija, golova i ukupno bodova u AHL ligi kao obrambeni igrač.

Prvi puta na europski led Delmore stiže za vrijeme „lockouta" u NHL-u u sezoni 2004./2005. kada potpisuje i igra za Adler Mannheim. U sezonama 2007./2008. i 2008./2009. Delmore po drugi puta dolazi na europski led, u njemačku ligu DEL, gdje potpisuje za Hamburg Freezerse. U Freezersima ostaje 2 sezone i igra u 120 utakmica. Dvije sezone dijelio je svlačionicu i sa bivšim Medvjedom Bradom Smythom! U ligi DEL Delmore je bio čak dva puta uvršten u All Star momčad lige, u sezonama 2004./2005. I 2008./2009.!

Delmore ce se zagrebačkim Medvjedima pridružiti krajem srpnja, dok će premijeru pred zagrebačkom publikom imati na 2. memorijalnom turniru Ferdo Spajić od 2. do 4. rujna 2011.

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika