26.07.2011. / 12:47

Autor: Totalsport

SP u vodenim sportovima: Hrvatska preko Crne Gore u polufinale

Obrana i Josip Pavić na golu su bili briljantni, a u napadu su prednost Hrvatske povećavali Petar Muslim, Joković, Sandro Sukno i napokon Ivan Buljubašić za velikih 8-3 uoči zadnje četvrtine

Hrvatski vaterpolisti Hrvatski vaterpolisti Sjajno odigranom trećom četvrtinom hrvatski vaterpolisti slomili su otpor Crne Gore i na kraju slavili s 9-6 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Šangaju. Za finale će Rudićevi izabranici igrati protiv boljeg iz kasnijeg ogleda Italije i Španjolske.

Prve su dvije četvrtine bile obilježene izjednačenom igrom u kojoj su se dvije reprezentacije izmjenjivale u vodstvu. Igrač utakmice Maro Joković doveo je Hrvatsku u vodstvo, ali su Crnogorci preokrenuli pogocima Milana Ticića i Aleksandra Radovića. Prvi je dio igre ipak završio izjednačenim rezultatom nakon gola Paola Obradovića.

Novi pogoci Jokovića i Radovića održali su neizvjesnost, a da Hrvatska na poluvrijeme ode s prednošću 4-3 još se jednom pobrinuo nezaustavljivi Joković, ovaj put iz peterca.

Bio je to uvod u hrvatski uragan u trećoj četvrtini. Obrana i Josip Pavić na golu su bili briljantni, a u napadu su prednost Hrvatske povećavali Petar Muslim, Joković, Sandro Sukno i napokon Ivan Buljubašić za velikih 8-3 uoči zadnje četvrtine. U njoj su se naši vaterpolisti malo opustili, dopustivši Crnogorcima da smanje rezultat, ali prave opasnosti za momčad Ratka Rudića ipak nije bilo. Na samom je kraju došlo do manjeg incidenta kad je Ticić razbio arkadu Andru Bušlji zbog čega je zaradio isključenje s utakmice.

Na kraju spomenimo da je prvi strijelac dvoboja bio Joković i to uz savršeni šut 4-4, dva je pogotka za Hrvatsku zabio Obradović, a po jedan Muslim, Sukno i Buljubašić. Za Crnu Goru je dvostruku strijelac bio Radović, a po jedan su gol dodali Danilović, Ticić, Petrović i Jokić.

U druga dva dosad završena četvrtfinalna dvoboja nije bilo iznenađenja. Mađarska je svladala SAD s 9-8, a Srbija Njemačku s 9-4.

SP u vodenim sportovima, vaterpolo (muški):

četvrtfinale:

Hrvatska - Crna Gora 9-6

Mađarska - SAD 9-8

Srbija - Njemačka 9-4

Italija - Španjolska (kasnije)

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

registracija
24/7/11

ognjeni, 26.07.11. 13:16

Lijepo,cestitke,bolja igra i zasluzena pobjeda.Sad jos jedna prepreka pa onda vam dolazi pencilin...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika