28.07.2011. / 15:50

Autor: Totalsport

SP u vodenim sportovima: Hrvatska bez finala, s Mađarima za broncu

Spomenimo još da je najefikasniji u Hrvatskoj reprezentaciji bio Miho Bošković s tri pogotka, dok je na drugoj strani Giorgetti postigao također tri i Gallo dodao dva

Miho Bošković Miho Bošković Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u polufinalu Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima od Talijana rezultatom 9-8. U subotu ih očekuje utakmica za broncu s Mađarima.

Hrvatska je pomalo iznenađujuće, iako to rezultat ne pokazuje, lako poražena od Talijana rezultatom 9-8, nakon što su do te utakmice rutinirano rješavali sve protivnike na svom putu. Utakmica je otvorena vrlo nervozno, s dosta pogrešaka, ali i čvrstih obrana što je razlog minimalnog vodstva Talijana nakon prve četvrtine od 1-0.

Nakon manje od dvije minute druge četvrtine Gallo i Presciutti dižu rezultat na 3-0 i tada se već vidjelo da Hrvatska nije ona prava. Damir Burić zabio je 25 sekundi prije kraja druge četvrtine prvi pogodak Hrvatske (1-3) nakon sveukupno 15 i pol minuta igre.

Nakon stanke naši su dobro otvorili i već nakon 20-ak sekundi smanjili na 3-2, međutim Talijani već u idućem napadu preko Giorgettija vraćaju na dva razlike. Talijani su uglavnom držali Hrvate na razmaku od dva, tri gola, da bi tri sekunde prije kraja treće četvrtine Giorgetti podigao na dotad najvećih četiri razlike.

U posljednjoj dionici Hrvatska je konačno počela igrati onako kako zna, ali malo prekasno. Dobud je nakon dvije i pol minute igre smanjio na tri razlike, ali ponovo je Italija u idućem napadu vratila na četiri (9-5). Taj je rezultat stajao sve do tri minute prije kraja kada Bošković smanjuje na 9-6, a nešto kasnije isti igrač dovodi Hrvatsku na samo minus dva, dvije minute prije kraja. Imala je Htvatska i napad minutu prije kraja utakmice, međutim udarac Burića obranio je talijanski vratar i slavlje Talijana moglo je početi. Uspio je Sukno smanjiti na 9-8 svega 15 sekundi prije kraja, ali ništa se bitnoga do kraja utakmice nije dogodilo.

Talijani su sasvim zasluženo otišli u finale gdje ih čeka repriza finala Svjetske lige protiv Srbije, a Hrvatska će morati u borbu za veliku broncu protiv reprezentacije Mađarske koja je prokockala 13-10 u posljednjoj četvrtini protiv Srbije.

Spomenimo još da je najefikasniji u Hrvatskoj reprezentaciji bio Miho Bošković s tri pogotka, dok je na drugoj strani Giorgetti postigao također tri i Gallo dodao dva.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
24/7/11

ognjeni, 28.07.11. 20:21

Ops komsije,pa sta ovo bi???Eh steta,taman sam se bio naostrio za finale!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika